ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τούμπα» με τα πρώτα τους

Την πρώτη της νίκη μετά από τρία χρόνια «αφλογιστίας» σε λεμεσιανά ντέρμπι πήρε η ΑΕΛ, που επικράτησε με 2-1 σε βάρος του Απόλλωνα στο Τσίρειο για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Σοάρες και Αρουαμπαρένα σκόραραν τα πρώτα τους γκολ ως παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων» και επέτρεψαν στην ομάδα τους να γυρίσει το παιχνίδι και να ανέβει (έστω και προσωρινά, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ομάδων που προπορεύονται) στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους «γαλάζιους», οι οποίοι προηγήθηκαν στο 15’ με τον Παπουλή αλλά δεν κατάφεραν να προσθέσουν στη βαθμολογική τους συγκομιδή που ανέρχεται στους εφτά πόντους.

Το παιχνίδι
Ισορροπημένο και με σχετικά καλό ρυθμό ήταν το πρώτο μέρος του αγώνα, το οποίο παρά το γεγονός ότι ήταν «φτωχό» σε καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες επεφύλασσε την επίτευξη ενός γκολ εκατέρωθεν. Η ΑΕΛ έδειξε να έχει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου, το οποίο ολοκλήρωσε με ελαφρύ προβάδισμα στον τομέα της κατοχής, όμως η ανασταλτική συμπεριφορά του Απόλλωνα δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Βάλε. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι από πλευράς τους έδειξαν πρόθεση να αφήσουν τη μπάλα στους αντιπάλους τους και να τους πιέσουν στη μεσαία γραμμή για να κλέψουν μπάλες και να βγουν γρήγορα μπροστά. Παρότι το έκαναν σε κάποιες περιπτώσεις, υστερούσαν στην τελική προσπάθεια με εξαίρεση τη φάση του 15’ στην οποία ο Παπουλής τους έδωσε προβάδισμα με όμορφο πλασέ στο «παράθυρο» του Ρόμο. Η απάντηση των «γαλαζοκιτρίνων» ήρθε με ιδανικά εκτελεσμένη κομπίνα σε φάουλ που κέρδισαν στο 39’, όταν ο Σοάρες πλάσαρε με ακρίβεια και δύναμη για να νικήσει τον Βάλε και να φέρει το ματς στα ίσα.

Οι «γαλάζιοι» μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, διάστημα στο οποίο έφτιαξε τρεις τελικές προσπάθειες με τον Ντα Σίλβα, οι οποίες δεν ανησύχησαν σε μεγάλο βαθμό τον Ρόμο. Μετά το πέρας του πρώτου κομματιού η ΑΕΛ ισορρόπησε, βρήκε μια καλή στιγμή στο 69’ με τον Σαβανέ και στο 76’ κατάφερε να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι με το «παρθενικό» γκολ του Αρουαμπαρένα με την κίτρινη φανέλα. Στο διάστημα που απέμεινε ο Απόλλωνας κράτησε πολύ περισσότερο τη μπάλα, όμως μεγάλη ευκαιρία για να αποτρέψει την ήττα δεν του παρουσιάστηκε με αποτέλεσμα το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου):
Ρόμο, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα (86’ Μπαμπάνκο), Νικολάου, Σαβανέ, Μέσκα (76’ Γεωργιάδης), Γουέλινγκτον (56’ Αρουαμπαρένα).
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου (82’ Μπαρμπάρο), Σατσέτι (88’ Σαρδινέρο), Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Παπουλής (74’ Μάγκλιτσα), Γκιέ.

Σκόρερ: Σοάρες (39’), Αρουαμπαρένα (76’) / Παπουλής (15’)

Κίτρινες: Νικολάου, Σοάρες, Ρόμο, Αρουαμπαρένα / Ρομπέρζ, Βινίσιους, Ντα Σίλβα, Στυλιανού

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Βοηθοί: Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κυριάκος Κυριάκου
Τέταρτος: Κώστας ΨΕυδιώτης
Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση