ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έσπειρε ο Καλό, θέρισαν οι Ισπανοί

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό προκειμένου η Ανόρθωση να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι κόντρα στον Άρη και να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-1 μέσα στο Τσίρειο, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Καθοριστική η συμβολή του Καλό στην «παρθενική» φετινή νίκη της ομάδας της Αμμοχώστου, αφού κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κολούνγκα (71’) και έδωσε έτοιμο τέρμα στον Καμπρέρα ένα λεπτό αργότερα.

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα μετά τις διαδοχικές ισοπαλίες με Καρμιώτισσα και Απόλλωνα για την «ελαφρά ταξιαρχία», για την οποία είχε ανοίξει το σκορ ο Μηνάς Αντωνίου με υπέροχο σουτ από μακρινή απόσταση.

Το παιχνίδι
Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στον αγωνιστικό χώρο, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει διαρκώς στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Ενδεικτικό στοιχείο το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είδαμε τρία κόρνερ, μία μεγάλη ευκαιρία με τον Καλό  και, ασφαλώς, το γκολ που άνοιξε το σκορ, με τον Μηνά Αντωνίου να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους με φοβερό σουτ από μακρινή απόσταση.

Ο ξέφρενος ρυθμός του ξεκινήματος έπεσε μετά το γκολ, με την Ανόρθωση να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και να τη διατηρεί στο μεγαλύτερο διάστημα εώς και την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Παρότι πίεσε αρχικά και βρήκε τον τρόπο να απειλήσει για την ισοφάριση, δημιουργώντας δύο πολύ καλές στιγμές με τους Γκονσάλβες και Ράγιος σε 15’ και 18’ αντίστοιχα, μετά το πέρας του 20λεπτου η πολύ καλή ανασταλτική συμπεριφορά του Άρη δεν της επέτρεψε να βρει νέα αξιόλογη ευκαιρία. Η «ελαφρά ταξιαρχία» από πλευράς της, έψαξε τις προϋποθέσεις για να φτάσει σε δεύτερο γκολ μέσω κάποιας γρήγορης αντεπίθεσης και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκε πολύ κοντά στο να το πράξει, όμως ο Κόπριβετς σταμάτησε την προσπάθεια του Μαραγκουδάκη.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοβουλία και στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Κρατούσαν πολύ περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους, είχαν καλύτερη κυκλοφορία και φάνηκαν πιο παραγωγικοί σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, αφού μέχρι το 67’ πρόλαβαν να απειλήσουν σημαντικά σε πέντε περιπτώσεις με τους Ράγιος (σε δύο φάσεις), Κολούνγκα, Αλμπέρτο και Καμπρέρα. Εν τέλει, ένα δίλεπτο φάνηκε αρκετό για μετουσιωθεί η υπεροχή της ομάδας του Αντόνιο Πούτσε και να έρθει «τούμπα» το ματς, με τους Κολούνγκα και Καμπρέρα να σκοράρουν σε 71’ και 72’ αντίστοιχα, ο πρώτος με πέναλτι που κέρδισε ο Καλό και ο δεύτερος με κοντινή προβολή μετά από όμορφη ενέργεια και ασσίστ του Πορτογάλου εξτρέμ. Στο διάστημα που απέμεινε ο Άρης ανέβασε στροφές και κράτησε περισσότερο τη μπάλα σε σχέση με προηγουμένως, όμως πέραν ενός σουτ που εξουδετέρωσε εύκολα ο Κόπριβετς στο 85’ δεν βρήκε άλλη προϋπόθεση για να απειλήσει. Η Ανόρθωση είχε τη δική της καλή στιγμή στο 82’ με τον Καλό, όμως στο τέλος το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Θ. Θεοδωρίδης): Γκοτ, Θεοφίλου, Άλβαρεθ, Παντίδος, Ευσταθίου, Ικάντε, Παχίπης (82’ Μάρτινς), Νάνο, Αντωνίου (62’ Γιούσεφ), Μαραγκουδάκης, Σκούρτης (55’ Μουκάνζα).
Ανόρθωση (Α. Πούτσε): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Αλμπέρτο, Καλδερόν, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος (88’ Ρέινα), Καλό (90+3’ Αριστοτέλους), Γκονσάλβες (59’ Καμπρέρα), Κολούνγκα.

Σκόρερ: Αντωνίου (5’) / Κολούνγκα (πεν. 71’), Καμπρέρα (72’)

Κίτρινες: Μαραγκουδάκης, Σκούρτης, Αντωνίου, Ευσταθίου, Ικάντε / Ράγιος, Ρέινα

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Βοηθοί: Νίκος Καλησπέρας, Ανδρέας Μιχαηλίδης
Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση