ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο νέος είναι ωραίος!

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το ζητούμενο απέναντι στον Ερμή και έκανε καλό ποδαρικό στον νέο ποδοσφαιρικό μαραθώνιο.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν ιδιαίτερα για να πάρουν τη νίκη όμως ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Ο Δανός τεχνικός δεν προχώρησε σε rotation, προτίμησε να παρατάξει σχεδόν την ίδια ενδεκάδα (κατά τα 10/11) που χρησιμοποίησε στον επαναληπτικό με την Κοπεγχάγχη.

Η ομάδα της Λευκωσίας είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και απειλήθηκε ελάχιστες φορές, κυρίως από κάποια ατομικά λάθη. Ο Μπόι Βάτερμαν δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή βραδιά όμως τα λάθη που έκανε δεν στοίχισαν στην ομάδα του.

Επίσης παρουσιάστηκαν κάποια κενά στο δεξί άκρο της άμυνας, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης, αφού σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες του Ερμή έγιναν από τα αριστερά. Η αλήθεια ότι δεν ενέπνεε και μεγάλη εμπιστοσύνη η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ. Η αστάθεια που παρατηρήθηκε στην άμυνα οφείλεται κυρίως στην κούραση λόγω της υπερπροσπάθειας που έγινε στο ματς με την Κοπεγχάγη.

Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε την απόδοση του και δημιουργούσε πιο εύκολα φάσεις μπροστά από την εστία του Ερμή. Βέβαια βοήθησε και η αλλαγή τακτικής της ομάδας της Αραδίππου στην επανάληψη. Ο Ερμής προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά, με αποτέλεσμα να αφήνει αρκετούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν για τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς των «γαλαζοκιτρίνων».

Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε το θετικό ντεμπούτο του Φακούντο Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός έδειξε με το «καλημέρα» ότι μπορεί να αναλάβει ένα ηγετικό ρόλο στην ομάδα και να δώσεις λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Αγωνίστηκε για 15 περίπου λεπτά και πρόλαβε να κερδίσει ένα πέναλτι και να μοιράσει μια ασίστ. Κρατάμε επίσης την καλή εμφάνιση του Ορλάντι ο οποίος ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι.

Ο Νούνο Μοράις πέτυχε το 20ο του γκολ στο πρωτάθλημα και το 23ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση