ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πρώτος απολογισμός…

Είναι αρκετά ακόμη και σημαντικά αυτά που υπολείπονται για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου στο ΑΠΟΕΛ

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Εδώ και μερικές ώρες, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην Κύπρο έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάκτηση (μαθηματικά) του τελευταίου τίτλου, στις 28 περασμένου Απριλίου, ουσιαστικά το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε περίοδο προγραμματισμού εδώ και δύο περίπου μήνες.

Αν υπολογιστεί, πως σε δύο περίπου εβδομάδες, το ΑΠΟΕΛ εισέρχεται πλέον σε μια διαφορετική περίοδο, με τη έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της χρονιάς, σαφώς και μπορεί να γίνει ένας πρώτος απολογισμός των δύο πρώτων μηνών της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Κύριο ζητούμενο, η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και στόχος η απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών, σε λογικά και πιο ρεαλιστικά σε σχέση με προηγούμενα καλοκαίρια, οικονομικά πλαίσια. Πλεονέκτημα για τους υπεύθυνους του προγραμματισμού, το γεγονός πως με βάση το υφιστάμενο ρόστερ, το ΑΠΟΕΛ της περιόδου 2016-2017 δεν έχει την ανάγκη πολλών μεταγραφών. Μειονέκτημα, το γεγονός πως οι δύο μεταγραφές, οι οποίες από την αρχή είχαν αξιολογηθεί ως οι προτεραιότητες, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Επιθετικός και αριστερός ακραίος αμυντικός και παράλληλα η υπόθεση Γιαννιώτα. Ουσιαστικά τα τρία μεγάλα «αγκάθια», μέχρι στιγμής, στο φετινό προγραμματισμό. Τα τρία ανοικτά κεφάλαια, τα οποία όσο μένουν ανοικτά, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο δημιουργούν, για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της νέας χρονιάς και ειδικότερα του πρώτου μεγάλου στόχου, στο Τσιάμπιονς Λικ.

Αποκτήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές, Ορλάντι, Λάτσι και Μπρεσάν, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή, ενώ η μεταγραφή του Καρλίτος στην ουσία καταγράφεται στη μεταγραφική περίοδο περασμένου Ιανουαρίου.

Θετικό το πρόσημο στην προσπάθεια ανανέωσης κάποιων συμβολαίων, τα οποία ολοκληρώθηκαν με το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Με τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής ηγεσίας, η διοίκηση δεν μπήκε καν σε συζητήσεις με τους Χαραλαμπίδη, Κίσσα και κάποιους νεαρούς, ενώ από τους ποδοσφαιριστές τους οποίους ο Τόμας Κρίστιανσεν επιθυμούσε να έχει στο ρόστερ του, μόνο ο Μάριος Αντωνιάδης αποχώρησε, προτιμώντας την Ελλάδα και  τον Πανιώνιο, ενώ επιτεύχθηκε συμφωνία με τους Πάρντο, Αλεξάνδρου και Παπαφώτη. Στα θετικά και ο χειρισμός της υπόθεσης Καρλάο.

Στο κεφάλαιο αναπροσαρμογής συμβολαίων και μειώσεων, πέραν από τους τρεις ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν και ανανεώθηκαν με χαμηλότερο για τη διοίκηση κόστος, ανακοινώθηκε συμφωνία μείωσης των απολαβών του Στάθη Αλωνεύτη, μέχρι εκεί όμως και παρά την πρόθεση για περαιτέρω μείωση του μισθολογίου.

Συνοψίζοντας, ο πρώτος απολογισμός ασφαλώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικός, ούτε όμως και καταστροφικός. Ακόμη και με το θέμα Γιάννη Γιαννιώτα ανοικτό και χωρίς ενδείξεις αυτή τη στιγμή για τομέλλον του ποδοσφαιριστή, στον Ολυμπιακό, στο ΑΠΟΕΛ ή κάπου αλλού, αν μέσα στις επόμενες μέρες γίνει κατορθωτή η απόκτηση επιθετικού και αριστερού αμυντικού, ασφαλώς και το πρόσημο του απολογισμού μπορεί να αποδειχθεί θετικό.

Ειδικά, αν το πρακτικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα της δουλειάς αυτών των δύο μηνών, δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του μεγάλου ευρωπαϊκού στόχου. Κάτι τέτοιο όμως, μόνο στο γήπεδο και σε μερικές εβδομάδες μπορεί να επιβεβαιωθεί…

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση