ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλη μια προτεραιότητα…

Σύντομα η διοίκηση θα πρέπει να διασφαλίσει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ όπως ο Κωστάκης Αρτυματάς

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Λίγο απασχόλησε και μάλλον δεν έχει συνέχεια, για την ώρα τουλάχιστο, η χθεσινή είδηση – αναπαραγωγή από ελλαδικά ΜΜΕ, για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κωστάκη Αρτυματά. Σωστή η λανθασμένη η πληροφόρηση των συναδέλφων από την Αθήνα, υπαρκτό ή όχι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, η ουσία δεν αλλάζει.

Ακόμη και στο ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να έθεσε υπό παρακολούθηση τον 23χρονο αμυντικό μέσο, κάποτε ακραίο μπακ και κάποτε κεντρικό αμυντικό, ίσως να μην είναι η πρώτη ομάδα που κάνει κάτι τέτοιο και το πιο πιθανό να μην είναι και η τελευταία. Χωρίς κάτι τέτοιο να εξυπακούει και δεδομένη μεταγραφή εξωτερικού για τον ποδοσφαιριστή.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς είναι ένας ποδοσφαιριστής με ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια, με σχεδόν βέβαιη την περαιτέρω ανέλιξη του, ειδικά όσο αποκτά εμπειρία και με πιθανή εξέλιξη μια μεταγραφή εξωτερικού, όχι όμως δεδομένη. Μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή, για τον νεαρό Αρτυματά, είναι πως αποτελεί ένα ποδοσφαιριστή, πάνω στον οποίο το ΑΠΟΕΛ μπορεί να στηρίξει πολλά στην επόμενη μέρα και για πολλά επόμενα χρόνια.

Είναι γι’ αυτό που η ουσία δεν αλλάζει, είτε με υπαρκτό το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό, είτε με δημοσιογραφικές μόνο και χωρίς επιβεβαίωση τις πληροφορίες. Είναι γι’ αυτό που η διοίκηση θα πρέπει σύντομα και πολύ πριν το τέλος του συμβολαίου του Κωστάκη Αρτυματά, να φροντίσει όπως διασφαλίσει την παρουσία του και για τα επόμενα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ και σε διαφορετική περίπτωση τα συμφέροντα της.

Με μια προτεινόμενη συμφωνία, η οποία θα εξασφαλίζει στον ποδοσφαιριστή τις ιδανικές συνθήκες επέκτασης του συμβολαίου του, δεν θα του στερεί το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα άλλο πρωτάθλημα, με μεγαλύτερη ίσως την προοπτική, αγωνιστική και οικονομική, αλλά και θα εξασφαλίζει στο ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα, σε μια τέτοια περίπτωση.

Σημασία δεν έχει, αν ευσταθεί η πληροφορία (εξ’ Ελλάδος και πάλι), για αρνητική αρχικά αντίδραση του ποδοσφαιριστή, σε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Σημασία έχει, απ’ εδώ και πέρα, να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιτευχθεί μια συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές συμφωνία.

Σαφώς και η περίοδος που διανύουμε δεν προσφέρεται για ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων, αφού προέχει η ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού και με το χρόνο να πιέζει, όσο πλησιάζουν οι πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σύντομα, ωστόσο, θα πρέπει να πάρει σειρά και το θέμα Κωστάκη Αρτυματά, ίσως και κάποιων ακόμη ποδοσφαιριστών τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ασφαλώς και προτεραιότητα αποτελούν οι νέες μεταγραφές, προτεραιότητα όμως αποτελεί και η διασφάλιση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου για το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, το οποίο ακούει στο όνομα Κωστάκης Αρτυματάς.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση