ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από πότε οι μπράβοι έγιναν οπαδοί;

H άστοχη αναφορά της Αστυνομίας και η κατάντια στην Κύπρο

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Θλιβερές εικόνες είδαμε χτες στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Καρμιώτισσα.

Είδαμε μπράβους να επιτίθονται σε οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στη Δυτική κερκίδα, ένας εκ των οποίων μάλιστα πρόταξε μαχαίρι 20 εκατοστών απειλώντας να σκοτώσει όποιον βρει μπροστά του. Ευτυχώς η παρέμβαση της Αστυνομίας και των steward ήταν άμεση και δεν θρηνήσαμε θύματα, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί χωρίς καμία υπερβολή. Το χθεσινό περιστατικό ήταν πάρα πολύ σοβαρό.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μαχαιροβγάλτη ο οποίος μετά από έρευνες αποδείχτηκε ότι βρίσκεται παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Από τη στιγμή που δεν έχει καν άδεια παραμονής, θα ήταν αστείο να έχει κάρτα φιλάθλου. Πήγε στο ΓΣΠ και απειλούσε να σκοτώσει κόσμο ο συγκεκριμένος. Όχι βέβαια γιατί είναι φανατικός οπαδός της Καρμιώτισσας. Ξεκάθαρα, κάποιος τους έβαλε μέσα στο γήπεδο με κάποιο τρόπο χωρίς να περάσουν καν από ένα στοιχειώδη έλεγχο, με αποτέλεσμα να έχουν στην κατοχή τους δολοφονικά αντικείμενα εντός του γηπέδου (βρέθηκε και 2ο μαχαίρι).

«Μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αριθμός οπαδών των δύο ομάδων συνεπλάκησαν μεταξύ τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας. Πρόκειται για μια εντελώς άστοχη αναφορά γιατί ο μαχαιροβγάλτης που συνελήφθη όπως και τα άλλα άτομα που επιτέθηκαν στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν οπαδοί της Καρμιώτισσας, αλλά άνθρωποι που υπηρετούσαν πιθανότατα κάποιο αφεντικό αν και δύσκολα θα αποδειχτεί κάτι τέτοιο στο τέλος. Εξάλλου δεν υπάρχει «ΣΥ.ΦΙ. Τεχεράνης» της Καρμιώτισσας, εξ όσων γνωρίζουμε. 

Δεν μας έφτανε ο εγχώριος υπόκοσμος στο ποδόσφαιρο, κάποιοι φέρνουν και εισαγόμενο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και όχι σκέτο εισαγόμενο αλλά παράνομα εισαγόμενο. Το «this is Cyprus» αποτυπώνει πλήρως την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σαν κράτος και σαν κοινωνία.

Ξεπουλήσαμε όλη την ελεύθερη Κύπρο σε «αλεξιπτωτιστές» επενδυτές οι οποίοι νομίζουν ότι τους ανήκουν τα πάντα. Μοιράσαμε διαβατήρια μέχρι και σε άτομα που καταζητούνται σε όλο τον κόσμο, ενώ πλέον βλέπουμε στα γήπεδα να απειλείται η ζωή ανθρώπων με μαχαίρια. Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Κατά τα άλλα το μόνο πρόβλημα βίας που υπάρχει στην κυπριακή κοινωνία είναι η βία των οργανωμένων οπαδών. Κούνια που σας κούναγε όλους.

ΥΓ: Τελικά η κάρτα φιλάθλου θα μας σώσει όπως διαφημίζουν πολλοί

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X