ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκολατένιο τσουρέκι

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Κείμενο: Πόπη Χρυσανθίδου

Φέτος το Πάσχα, ξεχνάμε για λίγο τα τυπικά κουλουράκια βανίλιας και το κλασικό τσουρέκι και πειραματιζόμαστε με χίλιες δυο γεύσεις και αρώματα.

Έχει αφράτη σοκολατένια ψίχα και πλούσιο γλάσο, φτιαγμένο με κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα. Αυτό το τσουρέκι θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Υλικά

1 κούπα (όχι πολύ γεμάτη) νερό, χλιαρό (185 γρ.)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
1/3 κούπας ζάχαρη (60 γρ.)
3 κούπες αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκι (380 γρ.)
1/4 κούπας κακάο (30 γρ.)
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
1 αυγό

Γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση