ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κιμαδόπιτα με αμπελόφυλλα

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα

Gastronomos

Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από κιλότο ή στρογγυλό)
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 βιολογικό καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 κολοκυθάκι, πλυμένο και τριμμένο
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί έμενταλ ή γκούντα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
30 φρέσκα τρυφερά αμπελόφυλλα ή 30 αμπελόφυλλα σε άρμη
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ γιαουρτιού

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, απαλή
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον gastronomo

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση