ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

20 χρόνια Akakiko στην Κύπρο

Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το limited edition platter, OHH MAKI

Δελτίο Τύπου

Τα Akakiko γιόρτασαν τα 20 χρόνια παρουσία τους στην Κύπρο με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην οποία το παρών τους έδωσαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν το limited edition platter, OHH MAKI, το οποίο αποτελείται από 20 maki, με πέντε καινούργιες γεύσεις. Το πιάτο αυτό αντικατοπτρίζει την πληθώρα των γεύσεων, των υλικών, της παράδοσης και των τεχνικών που αξιοποιούν τα Akakiko, ενώ διαθέτει στοιχεία από τα πιάτα που έχουν λατρέψει οι Κύπριοι τα 20 αυτά χρόνια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 20χρονά του Akakiko, οι προσκεκλημένοι δοκίμασαν τις μαγειρικές τους δεξιότητες σε ένα ενδιαφέρον και διαδραστικό Maki masterclass, όπου υπό την καθοδήγηση του σεφ κ. Λούκα Εγγλέζου, κλήθηκαν οι ίδιοι να φτιάξουν Maki rolls τα οποία στη συνέχεια έδωσαν για γευστική δοκιμή στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Αυστρίας, κάπου ανάμεσα στις αποβάθρες των τρένων όπου ένα ζευγάρι Κορεατών με πάθος για την Ασιατική-Ιαπωνική κουζίνα, ταξίδευε τους περαστικούς στις γεύσεις της Άπω Ανατολής. Στο μενού τους δύο μοναδικά πιάτα, το OHH sushi και το OHH tempura, τα οποία γίνονταν ανάρπαστα ανεβάζοντας τη φήμη του τότε street food μαγαζιού επεκτείνοντας τη τέχνη της fusion κουζίνας και καθιστώντας το Akakiko σήμερα, ένα από τα πιο αγαπημένα και πετυχημένα εστιατόρια.

Η ιστορία των εστιατορίων Akakiko στην Κύπρο αρχίζει πριν από ακριβώς 20 χρόνια, όταν το 2004 εγκαινίασαν τη λειτουργία τους στην Κύπρο με μια παράδοση που αντλεί έμπνευση από την Ασία, προσαρμοσμένη στην πιο σύγχρονη εκδοχή και με διεθνή χαρακτήρα ώστε να συνθέτει μια αίσθηση ενός γαστρονομικού ταξιδιού γεμάτο μοναδικές εμπειρίες γεύσεων και εμπνευσμένων συνδυασμών.

Στην πάροδο των 20 αυτών χρόνων, τα εστιατόρια Akakiko έχουν προσελκύσει όλους τους λάτρεις της ασιατικής γαστρονομίας από κάθε γωνιά της Κύπρου, και όχι μόνο. Με την πιο πλούσια γκάμα γεύσεων και συνδυασμών, τα εστιατόρια Akakiko προσαρμόζουν αρμονικά το παραδοσιακό με το σύγχρονο, προτείνοντας πιάτα από πέντε κουζίνες την ιαπωνική, την κινέζικη, την ταϊλανδέζικη, την κορεάτικη και την περουβιανή, συνθέτοντας γευστικές επιλογές που διασφαλίζουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε κάθε επίσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Akakiko τα πάντα, όλες οι σάλτσες και τα φαγητά, δημιουργούνται από το μηδέν, δεν υπάρχει κάτι που να έρχεται έτοιμο, ενώ στο μενού τους παραμένουν πιάτα που είναι διαχρονικά, από τη μέρα που άνοιξε το πρώτο εστιατόριο. Παράλληλα το μενού αλλάζει και εμπλουτίζεται περίπου κάθε 6 μήνες έτσι ώστε η κάθε επίσκεψη να αποκτά διαφορετικό γευστικό πρόσημο και χαρακτήρα.

Το όνομα "Akakiko" αποτελεί σύνθεση των λέξεων "aka" που σημαίνει κόκκινο στα ιαπωνικά και "kiko" που προέρχεται από τη λέξη "kitchen" (κουζίνα). Η επωνυμία αυτή αντικατοπτρίζει την πολυχρωμία και την ποικιλία των γεύσεων, την οποία μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο μενού των εστιατορίων που διαθέτουν φανατικό κοινό σε ολόκληρη την Κύπρο, το οποίο τα επισκέπτεται και στα 3 εστιατόρια Akakiko Hilton Nicosia, Royal Apollonia Limassol, Akakiko Polis και στο takeaway concept του Nicosia Mall.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Lifestyle: Τελευταία Ενημέρωση