ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Άιντε… πνιγείτε

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι όπως η κύπρια μάνα. Έκανες μπάνιο και βγήκες με βρεγμένα τα μαλλιά… άμα κιόλας φυσά, αντιδρά ωσάν και διαγνώστηκες με μια σπάνια ασθένεια που δεν γνωρίζουν οι γιατροί πώς να την αντιμετωπίσουν. Ή άμα φας λίγο από τα δέκα πιάτα που έφτιαξε και νομίζει ότι έπεσες στα ναρκωτικά.

Γενικώς, δεν ξέρω από πού προέρχεται αλλά τη νοοτροπία να πνιγόμαστε σ’ ένα ποτήρι νερό λίγο, πολύ την έχουμε όλοι. Και πάει ο διάολος ο μαύρος από γενιά σε γενιά. Σιγά που θα γλυτώναμε από το ποδόσφαιρο. Εδώ να δεις τι γίνεται, σ’ ένα χώρο που έτσι και αλλιώς ο καθένας βγάζει όλα τα εσώψυχα του. Χώρισες; Χρεοκόπησες; Απολύθηκες; Πενθείς; Κρίση ηλικίας; Απέτυχες; Ποδόσφαιρο… δώστα όλα.

Όπως και να χει. Και στον ΑΠΟΕΛ, όχι μονάχα απέχουν απ’ αυτή την κουλτούρα, είναι ίσως η ομάδα που την υιοθετεί καλύτερα.

Δε πα να είσαι στους 8 του Τσάμπιονς Λίγκ; Δεν πα να είσαι μια ομάδα που αποδεδειγμένα γνωρίζεις πώς να πάρεις τον τίτλο καλύτερα απ’ όλους; Δεν πα να το έχεις ξανά βιώσει, να είσαι πίσω στη βαθμολογία μήνα Νοέμβριο, ακόμη και Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο; Πνίγονται όλοι σ’ ένα ποτήρι νερό και ο σώζων εαυτός σωθήτω.

Τώρα να μου πεις, σ’ αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, η ομάδα όντως δεν κυλάει. Έχει του κόσμου τα προβλήματα, από την άμυνα μέχρι την επίθεση, ταυτότητα ακόμη δεν έχει αποκτήσει, παίκτες κλειδιά δεν αποδίδουν… γενικώς υπάρχουν λόγοι προβληματισμού.

Προβληματισμού όμως και όχι κάτι σαν ήρθε το τέλος του κόσμου. Εδώ καλά, καλά ακούς ή διαβάζεις μερικούς που λίγο πολύ μας λένε ότι άμα χάσεις από τον Απόλλωνα, το σωματείο θα κλείσει μετά από 92 χρόνια ζωής. Όχι δηλαδή απλά θα χάσει το πρωτάθλημα, θα κάνουμε κηδεία και θα χαρούν οι απανταχού αντί Αποελίστες ανά το παγκύπριο. Θα τρέχουμε να κάνουμε τον ΑΠΟΕΛ 2018, σε περιφερειακό πρωτάθλημα κάπου στην Λευκωσία.

Υπερβολές. Όπως η κύπρια μάνα. Η πραγματικότητα είναι αλλιώς. Χάσεις, κερδίσεις την Δευτέρα δεν τελείωσε τίποτα. Τίποτα όμως. Μπορεί να έχεις μνήμη χρυσόψαρου, πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έμεινες πίσω στην βαθμολογία, έχοντας επιπλέον το φορτίο των ευρωπαϊκών αγώνων; Σχεδόν κάθε χρόνο.

Άμα είναι επίσης να μιλήσουμε και για την ομάδα. Το μόνο που με προβληματίζει έχει να κάνει με το επεισόδιο μεταξύ του Λούκας και του Τραμεντσάνι. Και θα σου εξηγήσω και γιατί, παρακάτω.

Λοιπόν. Η ομάδα όντως έχει θέματα. Δεν βγάζει εμπιστοσύνη. Πέρα των αγωνιστικών δηλαδή την προβληματική ανάπτυξη, στη τελευταία πάσα, στην τελική προσπάθεια δεν έχει και την ψυχολογία.

Και αυτό είναι μεν το χειρότερο, έχει όμως εξήγηση. Είναι πασιφανές ότι δεν έχει αυτή τη στόφα που μας συνήθισε τα τελευταία χρόνια. Θέλουν την ισοφάριση μες το Αρένα και παίζουν ωσάν και είναι εκδρομή με τις Ουρσουλίνες σε πάρκο έξω από την Αθήνα. Ούτε πίεση, ούτε να παν το παιγνίδι στα νεύρα, ούτε να φτιάξουν ευκαιρίες, ούτε καν σκέφτεσαι ότι μπορεί να τον κλείσουν στα καρέ του.

Τούτο ακριβώς το στοιχείο παραπέμπει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Συνεπώς η ψυχολογία είναι προβληματική. Και είναι προβληματική γιατί ακριβώς η ομάδα δεν έχει ακόμη βρει την ταυτότητα της. Πληρώνει άμα θες τις μαλακίες του καλοκαιριού, (βλέπε Μπαλταζάρ και χειρισμοί της διοίκησης).

Τούτο όμως φτιάχνεται. Θέλει χρόνο και θέλει ο Τραμεντσάνι να δουλέψει και κυρίως να εμπνεύσει τους παίκτες του. Και καταλήγουμε στο συμβάν με τον Λούκας. Δεν ξέρω ούτε και γνωρίζω τι ακριβώς συνέβηκε και οι δύο τους λίγο πολύ τσακώθηκαν εν ώρα αγώνα. Μπορεί να μην είναι τίποτα απολύτως. Να ναι δηλαδή, απλά μια διαφωνία, όπως συμβαίνει δεκάδες φορές μεταξύ παίκτη και προπονητή.

Άμα όμως είναι ένα δείγμα για το πώς ο Ιταλός χάνει τη ψυχραιμία του άρα και τους παίκτες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί, για να επανέλθει η ομάδα και να φτιαχτεί χρειάζεται ο Τραμεντσάνι να δουλέψει στην σωστή κατεύθυνση. Δεν έχουν μείνει πέντε αγωνιστικές και θα συσπειρωθούν όλοι γύρω από την ομάδα για να πάει να το πάρει. Είμαστε ακόμη Νοέμβριο και κανείς δεν μπορεί να φτιάξει το πράγμα εκτός από τον ίδιο τον προπονητή.

Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε, τι θα κάνουν εκεί στον Αρχάγγελο. Από κει και πέρα όμως, έχει όλα τα εφόδια για να κάνει ότι κάνει τα τελευταία έξι χρόνια. Και ΑΠΟΕΛ είναι και τους παίκτες έχει και την εμπειρία και η διοίκηση είναι εκεί και κοντά στις πρώτες θέσεις είσαι. Αα, ξέχασα!! Έρχεται και ο Ιανουάριος. Και ο Ιανουάριος όπως πολλές φορές γράψαμε δίνει πρωτάθλημα. Και τα τελευταία έξι χρόνια είναι ο ΑΠΟΕΛ που το παίρνει και όχι αυτός που προπορεύεται το μήνα Νοέμβριο.

Αυτά. Άμα χάσεις από τον Απόλλωνα τη Δευτέρα, τίποτα δεν τελειώνει, ούτε και αν νικήσει ο Απόλλωνας θα πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ δεν σου λέω στην τελική ότι θα το πάρεις, δεν σου λέω κιόλας ότι θα το χάσεις. Άμα κάποιοι θέλετε να πνιγείτε… άιντε πνιγείτε μες στο ποτήρι.

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X