ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Νέα Σαλαμίνα: «43 χρόνια μετά, περιμένουμε καρτερικά»

Σαν σήμερα, γυρίζοντας τις θύμισες 43 χρόνια πίσω, γράφεται ο επίλογος στην τραγωδία του δίδυμου εγκλήματος του μαύρου Ιούλη του 1974.

Η Νέα Σαλαμίνα εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δεύτερη Τουρκική εισβολή στο νησί μας, στις 14 Αυγούστου 1974.

Η ανακοίνωση:

Σαν σήμερα, γυρίζοντας τις θύμισες 43 χρόνια πίσω, γράφεται ο επίλογος στην τραγωδία του δίδυμου εγκλήματος του μαύρου Ιούλη του 1974. Η θαλασσοφίλητη Αμμόχωστος πέφτει στα χέρια των Τούρκων και χιλιάδες κόσμος εκτοπίζεται στο νότιο τμήμα του νησιού.

43 χρόνια μετά, περιμένουμε καρτερικά να επιστρέψουμε στη γη μας, στα σπίτια μας, στην πόλη μας. 43 χρόνια μετά, περιμένουμε να δούμε τα ερυθρόλευκα χρώματα να ατενίζουν στο Δημοτικό Στάδιο Αμμοχώστου και στο ΓΣΕ. 43 χρόνια μετά, μας περιμένει η πόλη μας για να μετατραπεί ξανά σε πόλη γεμάτη κόσμο, ζωή, φωνές και χαμόγελα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο κόσμος της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου καταδικάζουν με όλη τη δύναμη τους, την ολοκλήρωση της βάρβαρης τούρκικης εισβολής που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της πόλης μας και τον εκτοπισμό χιλιάδων Αμμοχωστιανών από τις πατρογονικές τους εστίες.

Το σωματείο ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ Αμμοχώστου θα συνεχίσει να κρατά ψηλά το λάβαρο της επιστροφής, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο το δικό του λιθαράκι στον αγώνα του λαού μας. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ σημαίνει ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ σημαίνει ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X