ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χ. Μενελάου: «Να φύγουμε με τη νίκη από τον Στρόβολο»

Η C2S ΑΕΛ ετοιμάζεται για να μεταβεί στον Στρόβολο για το μεγάλο ντέρμπι της γυναικείας καλαθόσφαιρας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κεραυνό, σε παιχνίδι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών την Κυριακή (29/1) στις 16:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ στο www.basketball.org.cy σε μία παραγωγή του Alfa Sports TV.
 
Ενόψει του πολύ σημαντικού αυτού αγώνα το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε με την αρχηγό της ΑΕΛ, Χριστιάνα Μενελάου, η οποία αναφέρθηκε τόσο στο ντέρμπι κόντρα στον Κεραυνό, για την πορεία των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρωτάθλημα αλλά και στις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
 
Για την μέχρι στιγμή πορεία της C2S ΑΕΛ στο πρωτάθλημα:
 
«Στην αρχή είχαμε αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες, αφού είχαμε μία καινούργια ομάδα σε σχέση με πέρσι. Ήρθανε μερικές νέες καλαθοσφαιρίστριες, οι οποίες είναι εξαιρετικές, όμως χρειαστήκαμε ένα διάστημα για να προσαρμοστούμε και να βρούμε την απαραίτητη χημεία μεταξύ μας. Ο στόχος μας ήταν από την αρχή να ολοκληρώσουμε την χρονιά με τους δύο τίτλους. Δυστυχώς στο πρωτάθλημα δεχθήκαμε δύο ήττες. Όμως θεωρώ πως είναι κάτι που δεν παίζει ρόλο. Οι ήττες μας κάνουν πιο δυνατές και ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, να φέρουμε στην Λεμεσό το πρωτάθλημα και το κύπελλο».
 
Για το ντέρμπι της Κυριακής (29/1) κόντρα στον Κεραυνό:
 
«Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην γυναικεία καλαθόσφαιρα της Κύπρου. Εμείς φυσικά έχουμε ως στόχο την νίκη. Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, και θα προσπαθήσουμε να φύγουμε νικήτριες από τον Στρόβολο. Ότι και να γίνει όμως στον αγώνα, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα και σίγουρα το όποιο αποτέλεσμα έρθει δεν θα κρίνει τίποτα. Ο Κεραυνός είναι μία αρκετά καλή ομάδα, με πιο ψηλό σχήμα από εμάς όμως θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της προπονήτριας μας και είμαι σίγουρη πως θα δούμε ένα πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
 
Για τις διαφορές στο φετινό πρωτάθλημα:
 
«Φέτος το γυναικείο πρωτάθλημα θεωρώ πως είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές. Δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε κύπριες παίκτριες οι οποίες έχουν περισσότερα κίνητρα, και αυτό υπάρχει και σε επίπεδο ακαδημιών, για να μπορέσουν να δουλέψουν και να γίνονται καλύτερες. Ωστόσο είναι και κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα με την μείωση των ξένων, επειδή χάσαμε επιπλέον βοήθειες που είχαμε. Είναι όμως και πολύ πιο δυνατό και πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Είδαμε περισσότερα ντέρμπι φέτος και πιο ανταγωνιστικούς αγώνες. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Είδαμε για παράδειγμα πως η ομάδα μου ηττήθηκε από την ΕΝΑΔ, κάτι το οποίο ήταν έκπληξη. Βέβαια αυτό δεν μας πήρε από κάτω. Αντιθέτως, πιστεύω πως μας βοήθησε για να είμαστε αρκετά πιο συγκεντρωμένες για την συνέχεια του πρωταθλήματος».
 
Για την συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου:
 
«Στα play off  τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει για να πετύχει ότι καλύτερο. Εμείς θα παραμείνουμε συγκεντρωμένες, θα ακούμε τις οδηγίες της προπονήτριας μας και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, που είναι η κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X