ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανέτοιμη για τον τελικό του κυπέλλου η ΕΝΑΔ

24sports team

info@24sports.com.cy

Μετά από σκληρή δουλειά πολλών ετών στις μικρές ηλικίες και κατακτήσεις τίτλων σε νεάνιδες και κορασίδες, ήρθε η στιγμή για την γυναικεία ΕΝΑΔ να θρέψει τους καρπούς της μεγάλης προσπάθειας, με την επιστροφή της το 2017 σε τελικό κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια!

 Δεκαεπτά χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση σε τελικό κυπέλλου, η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ του Τάκη Μιραλλάη ετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής 12 Μαρτίου (16:00) απέναντι στον Κεραυνό στο «Ελευθερία». Ευχή των παικτριών και του προπονητή της ομάδας είναι ο μπασκετικός κόσμος του Αγίου Δομετίου να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, δίνοντας δυναμικά το παρών τους στο παιχνίδι, όπως έκανε το 2012 στον αντίστοιχο τελικό των ανδρών!

Εισιτήρια του τελικού θα προπωλούνται έναντι πέντε ευρώ στο οίκημα της ΕΝΑΔ, ενώ τα ταμεία του «Ελευθερία» θα ανοίξουν στις 15:00 την ημέρα του τελικού.

Ο Κεραυνός αποτελεί το φαβορί για τον τίτλο, κυρίως λόγω εμπειρίας, όμως ο Τάκης Μιραλλάης και οι καλαθοσφαιρίστριες του είναι έτοιμες για μάχη και για διεκδίκηση του τίτλου: «Δεν φοβόμαστε τον Κεραυνό και δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από τον αντίπαλο. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση του τελικού. Η πρόκριση μας στον τελικό αποτελεί δικαίωση για όλους μας και μας φέρνει μεγάλη χαρά», λέει ο προπονητής της γυναικείας ΕΝΑΔ, Τάκης Μιραλλάης.

«Δυνατή για χρόνια»
Ο θρυλικός πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, που το 1990 είχε οδηγήσει την ανδρική ομάδα της ΕΝΑΔ -ως προπονητής- στον τίτλο του πρωταθλητή, είναι επικεφαλής εδώ και χρόνια του γυναικείου οικοδομήματος της ΕΝΑΔ, με τα αποτελέσματα της δουλειάς να είναι έκδηλα. Η ομάδα νεανίδων είναι μόνιμη πρωταθλήτρια, ενώ αρκετές παίκτριες κλήθηκαν πρόσφατα στην εθνική γυναικών αλλά και στις μικρές εθνικές. «Δουλεύουμε σκληρά εδώ και χρόνια και παρά τις λίγες επιλογές που έχουμε ως περιοχή, σήμερα διαθέτουμε μωρά από επτά ετών μέχρι γυναίκες στις ομάδες μας, όπου κάνουμε ποιοτική δουλειά. Και λόγω αυτής της δουλειάς, είναι πλέον σίγουρο ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια η γυναικεία ΕΝΑΔ θα είναι εκεί, δυνατή και διεκδικητική», τονίζει ο κόουτς Μιραλλάης.

Απούσα η Στέφανη Γεωργίου
Στον τελικό του κυπέλλου η ΕΝΑΔ θα αγωνιστεί με μοναδική απουσία την Στέφανη Γεωργίου. Η νεαρή γκαρντ, που βραβεύτηκε πρόσφατα από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η κορυφαία νεάνιδα καλαθοσφαιρίστρια στην Κύπρο για το 2016, υπέστη ρήξη χιαστών πριν από μερικούς μήνες.

Η ξένη της ΕΝΑΔ για τη σεζόν 2016-17 είναι η 36χρονη Σέρβα Μιλένα Βουκίσεβιτς, που έπαιξε σε ΑΕΛ και Κεραυνό, ενώ παλαιότερα αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Παρτίζαν, Μπαρτσελόνα, BC Μόσχας καθώς και στην εθνική ομάδα της χώρας της.

Η ιστορία
Ο τελευταίος τίτλος της ΕΝΑΔ στο γυναικείο μπάσκετ ήρθε το 1994, όταν κατέκτησε το κύπελλο. Η ομάδα του Αγίου Δομετίου έχει και δύο πρωταθλήματα, το 1988 και το 1989. Η τελευταία εμφάνιση της γυναικείας ΕΝΑΔ σε τελικούς, και διπλή μάλιστα, ήταν τη σεζόν 1999-2000 όταν έχασε 3-2 νίκες από τον Κεραυνό στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και με ένα πόντο στον τελικό του κυπέλλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία νίκη της ΕΝΑΔ απέναντι στον Κεραυνό καταγράφηκε στις 3 Νοεμβρίου 2013 με 64-53 μέσα στο Στρόβολο για την 1η αγωνιστική της σεζόν 2013-14.

Το ρόστερ της γυναικείας ΕΝΑΔ για τη σεζόν 2016-17:
4. Έλενα Κωνσταντίνου
5. Έλενα Πηλακούτα
6. Μιλένα Καραμοντάνη
8. Αρετή Πασχαλίδου
9. Μιλένα Βουκίσεβιτς
10. Χρύσω Κωνσταντίνου
11. Έλενα Μύθιλλου
12. Στέλλα Θεοδοσίου
13. Κυριακή Τέιλορ
14. Νάντια Αθανασίου
15. Μαρία Καλλιάνου
18. Σόνια Παπαδοπούλου
20. Ειρήνη Τσολιά
23. Αγγελική Κονομή
27. Έλενα Ιγνατίου
32. Πάμπη Καλλιάνου
34. Χριστίνα Παπαδοπούλου
35. Στέφανη Γεωργίου

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση

X