ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο κόλπο - Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε 1 μόνο λεπτό

H μέθοδος κλοπής έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και επί ευρωπαϊκού εδάφους

Όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούν οι κλέφτες αυτοκινήτου στην Ευρώπη τις «υπηρεσίες» που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία με στόχο να αποσπάσουν ένα αυτοκίνητο από τον ιδιοκτήτη του.

Η πρόοδος της τεχνολογίες έχει κάνει τα συστήματα ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων ιδιαίτερα επιτυχημένα στο να αντιμετωπίζουν τους κλέφτες που επιχειρούν έχοντας στη διάθεσή τους παραδοσιακά «εργαλεία».

Ωστόσο αυτή η τεχνολογική πρόοδος έχει από την άλλη εξοπλίσει τους κλέφτες με νέου τύπου συσκευές που βάζουν δύσκολα ακόμη και στα πιο προηγμένα αντικλεπτικά συστήματα που μπορεί να βρει κανείς και στα αυτοκίνητα της πολυτελούς κατηγορίας.

Η μέθοδος κλοπής που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και επί ευρωπαϊκού εδάφους τους τελευταίους μήνες είναι εκείνη που ονομάζεται «relay theft» και βασίζεται στην αναμετάδοση του σήματος του ηλεκτρονικού κλειδιού από μία ηλεκτρονική συσκευή σε μία άλλη.

Συγκεκριμένα οι κλέφτες χρησιμοποιούν δύο αναμεταδότες σήματος (relay boxes) που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η βασική συσκευή αναμετάδοσης αναζητά το σήμα από το ηλεκτρονικό κλειδί του οχήματος που βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι. Αφού η συσκευή εντοπίσει το σήμα τότε την αναμεταδίδει στη δεύτερη μικρότερη συσκευή η οποία βρίσκεται πιο κοντά στο αυτοκίνητο και παίζει τον ρόλο του κλειδιού.

Για να ενισχύσουν τη δυνατότητα αναχαίτισης του σήματος οι κλέφτες χρησιμοποιούν επίσης κεραίες ή καλώδια και με αυτά στα χέρια περιφέρονται γύρω από το σπίτι έως ότου η συσκευή που έχουν στη διάθεσή τους καταφέρει να εντοπίσει το κλειδί.

Η προηγμένη τεχνολογικά μέθοδος των κλεφτών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη με το τεράστιο κέρδος να προκύπτει από την κλοπή πολυτελών μοντέλων, όπως φαίνεται και από την τελευταία είδηση που μας έρχεται από τη Μ. Βρετανία, η οποία είχε ευτυχώς άδοξο τέλος για τους ληστές.

Ειδικότερα μια ομάδα τεσσάρων ατόμων κατάφερε να αποσπάσει δια της παράνομης οδού 95 συνολικά αυτοκίνητα μέσα στο πολύ μικρό διάστημα του ενός έτους στην νοτιοδυτική Αγγλία. Όλα τα αυτοκίνητα συνολικής αξίας άνω των έξι εκατ. ευρώ άνηκαν μάλιστα στην πολυτελή κατηγορία με τις μάρκες που είχαν στο στόχαστρό τους οι κακοποιοί να είναι κυρίως οι Bentley, Rolls-Royce και Ranger Rover.

Η απληστία των κλεφτών που οδήγησε σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό κλοπών με την ίδια μέθοδο και εξαιρετική αποτελεσματικότητα ήταν αυτή που οδήγησε την Αστυνομία της περιοχής να ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα. Η έρευνα οδήγησε τελικά στο κατόπι των κλεφτών και στη σύλληψή τους και έπειτα στο κελί της φυλακής όπου εκτίουν ποινή φυλάκισης τριών ετών έκαστος.

Πηγή: carandmotor

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση