ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ! Ανακάλυψαν ομαδικό τάφο παιδιών σε σπίτι για ανύπαντρες μητέρες (Vid)

Θα μπορούσε να περιέχει τα λείψανα έως και 800 μωρών

Ο ομαδικός τάφος που ανακαλύφθηκε στη βορειοδυτική Ιρλανδία θα μπορούσε να περιέχει τα λείψανα έως και 800 μωρών ηλικίας από 35 εβδομάδων έως και τριών ετών.

Τα λείψανα των μωρών, ηλικίας μεταξύ 35 εβδομάδων και τριών ετών βρέθηκαν σε οίκημα που ανήκε στην καθολική εκκλησία και ήταν καταφύγιο για ανύπαντρες μητέρες, τα παιδιά τους και ορφανά στο Τουάμ στο Γκάλγουέϊ στην Ιρλανδία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Το επίσημο έγγραφο της επιτροπής που διερευνά τα γεγονότα δεν προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των λειψάνων, αλλά σημειώνει ότι ανακαλύφθηκε «σημαντικός αριθμός ανθρώπινων λειψάνων» σε 17 από τους 20 τάφους που εξετάστηκαν ενώ υπογραμμίζει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η υπουργός νεότητας της Ιρλανδίας, Κάθριν Ζαπόν, δήλωσε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι «πολύ λυπηρές και ενοχλητικές» και επιβεβαιώνουν τις χειρότερες φήμες που κυκλοφορούσαν για το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Αυτά τα οστεοφυλάκια χρονολογούνται το χρονικό διάστημα μεταξύ 1925 και 1961, όταν το άσυλο διοικούνταν από τις αδελφές Bon Secours, μια οργάνωση που συνδέεται με την Καθολική Εκκλησία .

Η ιρλανδική κυβέρνηση διέταξε την εκσκαφή μετά από μια ανεξάρτητη έρευνα που ξεκίνησε από το 2014 και ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο τόπο θα μπορούσαν να είναι θαμμένα έως και 800 βρέφη , που θα πέθαιναν από υποσιτισμό ή από ασθένειες όπως η ιλαρά ή η φυματίωση.

Στο συγκεκριμένο ίδρυμα αλλά και στις συνθήκες ζωής των ανύπαντρων μητέρων και των παιδιών τους αναφέρεται η ταινία Philomena.

 

Πηγή:paraskinio

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση