ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο τρόπος για καλό ύπνο στο αεροπλάνο - Επικίνδυνος λένε οι ειδικοί

Μία πρακτική που ναι μεν θα σας προσφέρει μια άνετη ταξιδιωτική εμπειρία, ωστόσο μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο

Ας είμαστε ειλικρινείς… εάν δεν βρίσκεστε στην business class, μια πολύωρη πτήση μπορεί να καταλήξει εξαιρετικά κουραστική, καθώς τα πόδια σας αρχίζουν να πονάνε, δεν έχετε χώρο να τα τεντώσετε και η πλάτη σας επίσης αρχίζει να διαμαρτύρεται.

Το Tik Tok, όμως, μπορεί να έχει βρει τη λύση – ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Σε ένα πρόσφατο viral βίντεο που συγκέντρωσε πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές και σχεδόν δύο εκατομμύρια likes, μία κοπέλα ισχυρίζεται ότι το να κουλουριάσετε τα πόδια σας στο κάθισμα και να τα στερεώσετε με τη ζώνη ασφαλείας γύρω από τους αστραγάλους σας μπορεί να είναι η πιο άνετη λύση στο πρόβλημά σας.

«Σε όποιον είπε να βάλεις τη ζώνη του αεροπλάνου γύρω από τους αστραγάλους σου… σου χρωστάω τη ζωή μου!» γράφει στη λεζάντα του βίντεο η νεαρή tiktoker.

@alexisburnaby1711

idk the @ but ily

♬ Murder On The DanceFloor - speduqaudio

«Θα μπορούσε να σας βάλει σε μια κατάσταση που απειλεί τη ζωή σας»

Ωστόσο, αν και αυτό μπορεί να κάνει την εμπειρία της πτήσης σας καλύτερη, είναι στην πραγματικότητα μια πολύ επικίνδυνη πρακτική. Ο Michael Wallace, ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει πάντα να έχετε τη ζώνη ασφαλείας δεμένη γύρω από τη μέση σας σε ένα αεροπλάνο σε περίπτωση ξαφνικών και απροσδόκητων αναταράξεων.

«Αν είναι δεμένη στους αστραγάλους σας, αυτό θα μπορούσε να σας βάλει σε μια κατάσταση που απειλεί τη ζωή σας, καθώς θα χρειαστείτε επιπλέον χρόνο για να την ξεκουμπώσετε και να την ξανακουμπώσετε σωστά τη ζώνη ασφαλείας σας» υπογραμμίζει ο Wallace.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η ζώνη ασφαλείας σας είναι στερεωμένη γύρω από τους αστραγάλους σας, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Αν το αεροπλάνο πέσει σε αναταράξεις που σας κάνουν να γέρνετε προς τα εμπρός με αυξημένο ρυθμό, η σύγκρουση με το κάθισμα μπροστά σας και τα γόνατά σας μπορεί να οδηγήσει σε δύο πολύ διαφορετικά αποτελέσματα», είπε. «Ακόμη και ένα ελαφρύ χτύπημα του κεφαλιού σας στα γόνατά σας μπορεί να προκαλέσει διάσειση» προσέθεσε.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι, ακόμη και αν δεν παρατηρηθούν αναταράξεις, η υγεία σας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο – ακόμη και σε καρδιαγγειακό επίπεδο. «Το γεγονός ότι η ζώνη ασφαλείας σας αγκαλιάζει σφιχτά τους αστραγάλους σας μπορεί να οδηγήσει σε κακή κυκλοφορία του αίματος», σημειώνει ο Wallace.

«Οι επιβάτες θα μπορούσαν να εμφανίσουν μικροσυμπτώματα όπως δυσφορία ή μούδιασμα. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να αναπτύξουν θρόμβους αίματος» συμπληρώνει.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Viral  |  Stories

Viral: Τελευταία Ενημέρωση