ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκλητικός Τατάρ - «Οι Ε/κ δρουν ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού»

Τι ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ, στο μήνυμά του για την 59η επέτειο της «αντίστασης των Κοκκίνων»

ΚΥΠΕ

O σημαντικότερος λόγος για το αδιέξοδο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού που διεξάγονται εδώ και χρόνια, είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ενεργεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού και δεν σέβεται την εγγενή ισότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ, στο μήνυμά του για την 59η επέτειο της «αντίστασης των Κοκκίνων».

Είπε ότι «η μεγάλη αντίσταση και η ιερή επιτυχία που σημειώθηκε στα Κόκκινα άνοιξαν το δρόμο για την επιχείρηση ευτυχισμένη ειρήνη, η οποία εξασφάλισε ότι η ελευθερία και η κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού στέφθηκε με το δικό του κράτος».

Ανέφερε ότι η έκκληση για επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτουςπου έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε όλο τον κόσμο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η απόκτηση του καθεστώτος μέλους παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών «αποτελεί εκδήλωση της νέας πολιτικής της τουρκοκυπριακής πλευράς». Αναφέρθηκε επίσης, σε μια «ρεαλιστική προσέγγιση» που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο προς όφελος και των δύο πλευρών στην Κύπρο, αλλά και για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο σημαντικότερος λόγος για το αδιέξοδο στις προσπάθειες πολιτικής διευθέτησης που διεξάγονται εδώ και χρόνια, είναι ότι "η ε/κ πλευρά ενεργεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού και δεν σέβεται την εγγενή ισότητα της τ/κ πλευράς, η οποία είναι και εγγεγραμμένη με συνθήκες".

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση