ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Παιδεία: Η ανακοίνωση Προδρόμου για την πρόταση της Κυβέρνησης

Λήφθηκαν υπ' όψιν οι ευαισθησίες και των δύο πλευρών, αναφέρει

Ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοστεί φέτος αποτελεί η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως εναπόκειται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την συνεννόηση που υπήρξε, αυτή είναι η τελική ρύθμιση για φέτος, με τυχόν άλλα ζητήματα να παραμένουν για την συνέχεια του διαλόγου.

Διαβάστε, επίσης: Αυτή είναι η πρόταση της Κυβέρνησης στους Εκπαιδευτικούς (Pics)

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Εν αναμονή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και παρακολουθώντας τις σημερινές εξελίξεις, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η συναινετική πρόταση, στην οποία καταλήξαν οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της διυπουργικής επιτροπής και της ηγεσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων τις τελευταίες μέρες, αποτελεί τη ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοσθεί ειδικά στη φετινή σχολική χρονιά.

Με την εφαρμογή αυτής της συναινετικής ρύθμισης, η οποία έχει λάβει υπόψη τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες και των δυο πλευρών, μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος εφ’ όλης της ύλης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση. Όπως έχει συνομολογηθεί είναι μέσα από το διάλογο που θα ακολουθήσει, που θα καταλήξουμε στις τελικές λύσεις για όλα τα θέματα που έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του εξορθολογισμού του συστήματος για ένα βελτιωμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο.

Διαβάστε, επίσης: ΓΓ ΠΟΕΔ: «Το νέο ανέκδοτο», η «τσιόφτα» και η Υπουργική καρέκλα (Pics)

Εναπόκειται βεβαίως στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συλλογικά όργανά τους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Ενόψει όμως της έναρξης της σχολικής χρονιάς και με την επιθυμία να τερματιστεί η αναστάτωση και η αβεβαιότητα, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα και με τη συνεννόηση που υπήρξε, αυτή η τελευταία συναινετική πρόταση που έχουμε στα χέρια μας αποτελεί και την τελική ρύθμιση για φέτος, αφήνοντας τυχόν άλλα ζητήματα ή εισηγήσεις για τη συνέχεια του διαλόγου.

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης γίνονται ήδη όλες οι προεργασίες προκειμένου η ρύθμιση, στην οποία κατέληξε η διαβούλευση, να εφαρμοσθεί αμέσως και έτσι να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την έναρξη ενός εφ’ όλης της ύλης διαλόγου που θα οδηγήσει εξίσου συναινετικά στις τελικές λύσεις. Με πλήρη σεβασμό στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ελπίζουμε ότι θα έχουμε και από την πλευρά των εκπαιδευτικών την ανάλογη απόφαση».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X