ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλυσοδεμένες πόρτες στο Υπουργείο Παιδείας (Pics)

Έτσι απαντά ο Χαμπιαούρης

Λουκέτα και αλυσίδες αντίκρυσαν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί, στις πόρτες του Υπουργείου Παιδείας το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

Διαβάστε, επίσης: Του φωνάζουν «παραιτήσου», τους περιμένει για συνάντηση (Vids)

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, συνεργάτες του είχαν επικοινωνήσει μαζί με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ώστε να διευθετηθεί μια συνάντηση και οι Αστυνομικοί θα άνοιγαν το κάγκελο για να περάσουν. Ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση ακόμα.

Ερωτηθείς για τα λουκέτα και τις αλυσίδες, που αναφέρθηκαν υπό μορφή παραπόνου, το οποίο επεκτεινόταν και σε κάποιες εγκυμονούσες εκπαιδευτικούς για τις οποίες υπήρχε αίτημα για να μπουν στο κτίριο, ο Υπουργός απάντησε ότι πρόκειται για ένα μέτρο ασφαλείας, που είχε λάβει η Αστυνομία, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου για λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας. Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως αυτά τα μέτρα είχαν ληφθεί και στο παρελθόν και «δεν είναι ο Χαμπιαούρης» που τα αποφάσισε.

Παράλληλα, ο κ. Χαμπιαούρης, απάντησε σε ερώτηση, σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σχετικά με τις απειλές του Υπουργού κατά των αποσπασμένων εκπαιδευτικών ότι, εάν λάμβαναν μέρος στην διαμαρτυρία, θα διέταζε εναντίον τους πειθαρχική έρευνα. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, οι οδηγίες ήταν σαφέστατες και όσοι εκπαιδευτικοί ήθελαν να λάβουν μέρος, να το έκαναν με τις δικές του ευλογίες. Τέλος, ανέφερε ότι ο κ. Φυλακτού είπε ψέματα σε σχέση με τις απειλές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X