ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Του φωνάζουν «παραιτήσου», τους περιμένει για συνάντηση (Vids)

Καταγγέλλουν και ζητούν την παραίτηση Χαμπιαούρη

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι φωνάζουν να κατέβει κάτω για να τους αντιμετωπίσει.

Ωστόσο, παράλληλα, τον καλούν να παραιτηθεί, φωνάζοντας «παραιτήσου, παραιτήσου!».

Με την σειρά του, ο Υπουργός Παιδείας, με tweet του, αντιδρά στις κινητοποιήσεις και στα συνθήματα εναντίον του, λέγοντας πως βρίσκεται στο γραφείο του, αναμένοντας την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών για να συναντηθούν:

Όπως έγκυρα πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται στο γραφείο του και είναι έτοιμος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων αν και εφόσον του ζητηθεί.

Στο χώρο υπάρχει αστυνομική δύναμη και ο δρόμος μπροστά από το Υπουργείο είναι κλειστός.

Νωρίτερα

Άρχισε η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων, από το οίκημα της ΠΟΕΔ, μέχρι και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με φόντο τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον εξορθολογισμό των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων προειδοποιούν ότι η σημερινή κινητοποίηση θα είναι μόνο η αρχή, ενώ αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, οι αντιδράσεις τους θα επεκταθούν και στην επόμενη σχολική χρονιά.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «οι κυβερνώντες θα τους νιώσουν στο πετσί τους», του χρόνου.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δεν άφησε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην διαμρτυρία, υπό την απειλή ότι θα διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X