ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό οκταήμερη κράτηση οι δύο που «ξάφρισαν» Πρωταρά και Αγία Νάπα

Επεισοδιακή καταδίωξη για τη σύλληψή τους

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 53 και 48 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με 100 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν από το έτος 2021 μέχρι και τις 31Αυγούστου 2023 στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στις περιοχές Πρωταρά, Αγίας Νάπας και ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «την Πέμπτη 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, μετά από αξιολόγηση και διερεύνηση πληροφορίων τον τελευταίο μήνα, που αφορούσαν διαρρήξεις και κλοπές στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Μετά από παρακολούθηση, τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο χθες το απόγευμα στη Λάρνακα, αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες» είπε.

Πρόσθεσε πως «κατά την ανακοπή του οχήματος τα δύο άτομα επιτέθηκαν και χτύπησαν τα μέλη της Αστυνομίας και προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο τελικά επιτεύχθηκε η ανακοπή και σύλληψή τους, αφού έγινε ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών».

«Βάσει δικαστικού εντάλματος διενεργήθηκε έρευνα στην οικία όπου διαμένουν τα δυο πρόσωπα και εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, παπούτσια και άλλη περιουσία, η οποία πιστεύεται, ότι κλάπηκε από οικίες που διαρρήχθηκαν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «στην κατοχή των δύο υπόπτων εντοπίστηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία. Ακόμα από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε, ότι τα δύο άτομα έφτασαν στην Κύπρο μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια από άγνωστο σημείο πέρασαν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σημείωσε «οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές, που διαπράχθηκαν τα έτη 2021 – 2022, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με τον ίδιο τρόπο δράσης».

Ανέφερε ακόμα ότι «εναντίον του 48χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης από το 2021, με άλλο όνομα, αφού φαίνεται να έχει προβεί στη χώρα του σε αλλαγή ονόματος τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Επίσης ο 53χρονος αναζητείτο από το 2021 στο πλαίσιο διερεύνησης των ίδιων υποθέσεων» είπε και πρόσθεσε πως «εναντίον των δύο υπόπτων διερευνώνται πέραν των 100 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν τα έτη 2021 – 2023, στην επαρχία Αμμοχώστου».

Είπε επίσης ότι «τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες».

Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, νυχτερινές διαλέξεις κατοικιών και κλοπές, νυχτερινές διαρρήξεις κατοικιών με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος, απόπειρες νυχτερινών διαρρήξεων, κάλυψη προσώπου με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαγορευμένος μετανάστης, παράνομη παραμονή στην Δημοκρατία, πλαστοπροσωπία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου «τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης εδώ και ένα περίπου μήνα, ήταν κάθε νύκτα εκτός καθήκοντος, τις περισσότερες φορές μακριά από τις οικογένειες τους, πραγματοποιώντας ενεδρευτικές περιπολίες και στατικές ενέδρες για να συλλάβουν τα δύο άτομα».

«Οι υποθέσεις έγινε κατορθωτό να εξιχνιαστούν χάρη στον υπέρμετρο ζήλο και επαγγελματισμό των ανακριτών με κύριο γνώμονα την προστασία της περιουσίας του πολίτη και την επαναφορά του αισθήματος της ασφαλείας στην περιοχή».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση