ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι προτείνουν οι μαθητές μετά τα έκτροπα σε εκδρομές στην Κακοπετρία

Διαβάστε την ανακοίνωση τους

Πρόταση προς τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και τη Συνομοσπονδία Γονέων κατέθεσε γραπτώς η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), λαμβάνοντας υπόψη τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για τις τριήμερες εκδρομές των μαθητών, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να ληφθεί υπόψη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ προτείνει όπως καθοριστούν και θεσμοθετηθούν διαδικασίες για τέτοιες δραστηριότητες, αν είναι δυνατό και μέσα από την τροποποίηση της νομοθεσίας.

Εκδρομές μαθητών: Χάπι επόμενης μέρας, ναρκωτικά και σιδηρογροθιές

«Θεωρούμε ότι έστω και αργοπορημένα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ούτως ώστε να θεσπίσουμε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, καθηγητές και Υπουργείο Παιδείας συγκεκριμένες διαδικασίες», σημειώνει.

Η ΠΣΕΜ προτείνει όπως ορίζεται μία εκδρομή το χρόνο, που να αφορά τους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου (οι μαθητές της Α’ Λυκείου συμμετέχουν στην εκδρομή εξωτερικού) και η εκδρομή να γίνεται στην περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων ή του Πάσχα που δεν είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα των μαθητών και τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Επίσης, προτείνει οι συμμετέχοντες σε κάθε γκρουπ να είναι 100, ούτως ώστε να υπάρχει πιο εύκολη επιτήρηση και τήρηση του προγράμματος, προσθέτοντας ότι η κάθε σχολική μονάδα θα μπορεί να διοργανώσει όσα γκρουπ θέλει, σε διαφορετικές ημερομηνίες και τόπους.

Οι εκδρομές, οι κάμερες και τα τετράμηνα

Προτείνει ακόμα να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει τετραμελής επιτροπή σε κάθε σχολείο, η οποία να αποτελείται από δύο άτομα του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και ένα άτομο από τη Διεύθυνση του σχολείου. Ευθύνη της επιτροπής θα είναι η προετοιμασία της εκδρομής, δηλαδή να επιλέξει τον τόπο και το χώρο διαμονής, το μεταφορικό μέσο, την τιμή, την ημερομηνία και άλλες λεπτομέρειες γύρω από τη διεξαγωγή του διήμερου ή τριήμερου. Ταυτόχρονα θα έχει την ευθύνη να διαμορφώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί το οποίο θα περιλαμβάνει επισκέψεις, ξεναγήσεις κ.α.

Επιπλέον, στην εκδρομή πρέπει να συμμετέχουν αντιπρόσωποι του καθηγητικού συλλόγου και του Συνδέσμου Γονέων εκεί όπου είναι εφικτό, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για τήρηση του προγράμματος, στα καθήκοντα της επιτροπής θα είναι η διασφάλιση της καταλληλότητας των μέσων μεταφοράς (πιστοποιητικό καταλληλότητας, επαγγελματική άδεια οδηγού), να ενημερώνεται με ανακοίνωση της επιτροπής το σύνολο των μαθητών, ο Σύνδεσμος Γονέων και η Διεύθυνση του Σχολείου για τους λόγους που επιλέγηκε η συγκεκριμένη προσφορά και να ενημερώνονται με επιστολή οι γονείς των συμμετεχόντων στην εκδρομή για το πρόγραμμα της εκδρομής και άλλες λεπτομέρειες.

Η απάντηση των μαθητών για τις «έξαλλες» εκδρομές στην Κακοπετριά

«Θα γίνονται συλλήψεις» μαθητών στην Κακοπετριά

«Το ΚΜΣ ετοιμάζει λίστα με τους συμμετέχοντες στην εκδρομή, η οποία δίνεται έγκαιρα στο Σύνδεσμο Γονέων και τη Διεύθυνση του Σχολείου. Δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε άτομα που δεν είναι μαθητές. Στο κόστος συμμετοχής να προστίθεται ένα μικρό ποσό που θα βοηθήσει στην οικονομική ενίσχυση για συμμετοχή στην εκδρομή άπορων μαθητών», καταλήγει η ΠΣΕΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X