ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι εκδρομές, οι κάμερες και τα τετράμηνα

«Αντιστάσεις απέναντι σε παραβατικότητα και χρήση ουσιών...»

Η νέα Γραμματεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών έθεσε χθες σε συνάντηση με τον τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης «τους προβληματισμούς και τις απόψεις της για τα ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές και ανέπτυξε τις διαχρονικές θέσεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα».

Ανακοίνωση της ΠΣΕΜ αναφέρει ότι, κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε, «η αντίθεσή μας για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, οι οποίες θα μπουν σε εφαρμογή τη σχολική χρονιά 2019-2020» με τον Υπουργό Παιδείας να αναφέρει στους μαθητές «με έντονο ότι οι εξετάσεις θα εφαρμοστούν έστω και αν οι μαθητές διαφωνούν».


Άσκηση «Δυναμική Γροθιά» - Αλεξιπτωτιστές, ελικόπτερα και άρματα μάχης (pics)


«Δυστυχώς αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι η άποψη των μαθητών που εκφράστηκε μέσω ψηφισμάτων, δημοψηφίσματος και με τη συλλογή υπογραφών δεν λαμβάνεται υπόψη, όπως επίσης και η άποψη των καθηγητών μας που επίσης διαφωνούν με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Προσθέτει ότι στη συνάντηση, συζήτησαν και το ζήτημα της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία καθώς και το θέμα της ασφάλειας των μαθητών σε συνδυασμό και με τις πρόσφατες αντιδράσεις για τις τριήμερες εκδρομές των μαθητών.


Τροχαίες ποινές «φωτιά»: Τσουχτερά πρόστιμα και πιθανότητα φυλάκισης


Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, «τονίσαμε πως τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εισαγωγή καμερών ασφαλείας στα σχολεία και με ψηλά κάγκελα ούτε με την καταστολή και επί τούτου θέσαμε την άποψή μας για ενίσχυση της πρόληψης και της διαπαιδαγώγησης των μαθητών μέσω προγραμμάτων και ειδικών μαθημάτων στα σχολεία».

Οι μαθητές κατέθεσαν στο Υπουργείο Παιδείας και τις απόψεις τους «για δημιουργία ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την ολόπλευρη μόρφωση, πολιτιστικές και αισθητικές αξίες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργούν αντιστάσεις στους μαθητές απέναντι σε συμπεριφορές παραβατικότητας και χρήσης ουσιών».

Επιπρόσθετα, η ΠΣΕΜ, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της, για το γεγονός ότι χρεώνονται με απουσία από τα μαθήματά τους όσοι μαθητές συμμετέχουν σε δραστηριότητες της ΠΣΕΜ και ζήτησε αναθεώρηση αυτής της πρόνοιας των κανονισμών λειτουργίας καθώς αποτελεί τεράστιο πλήγμα στον μαθητικό συνδικαλισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X