ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει Αστυνομικός: «Φεύγουμε από το σπίτι μας και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε»

Το απίστευτο περιστατικό και οι ελλείψεις

Συγκλονιστική ήταν η «έκρηξη» του Προέδρου του Συνδέσμου Αστυνομικών, Κυριάκου Χαραλάμπους, στο πλαίσιο συζήτησης, με αφορμή συζήτηση σχετικά με την ανταλλαγή πυρών μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών, το βράδυ του Σαββάτου.

Πιστολίδι Λεμεσού: Δήλωση «βόμβα» από Φαίδωνος για τον καταζητούμενο

Ο κ. Χαραλάμπους, μιλώντας στο TV One, κατήγγειλε την έλλειψη εξοπλισμού, ειδικά αλεξίσφαιρων γιλέκων, στην Αστυνομία, καθώς και προσωπικού. Όπως είπε, στους αστυνομικούς σταθμούς διατίθενται τρία με τέσσερα γιλέκα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι. Έτσι, άλλοι προλαβαίνουν να πάρουν και άλλοι όχι, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι τους να βγαίνουν στην «μάχη» εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι. Κατήγγειλε, επίσης, ότι τα υπάρχοντα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι παλαιού τύπου.

Άγριο πιστολίδι Λεμεσού: Τα αλεξίσφαιρα και τα νέα μέτρα

Πέραν της έλλειψης εξοπλισμού, πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη προσωπικού, αφού η δύναμη είναι 500 άτομα μείον. Τόσο η έλλειψη εξοπλισμού, όσο και η έλλειψη προσωπικού, συνέχισε, υφίστανται στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι προτίθενται να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και τις ευθύνες τους.

Τραυματίας αστυνομικός: Ποια η κατάσταση της υγείας του

«Θέλουμε την κοινωνία δίπλα μας»

Ως Αστυνομία, έχουν μεγάλη ανάγκη τους απλούς πολίτες, να είναι στο πλευρό τους, αφού έχουν αγανακτίσει και δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση, τόνισε ο κ. Χαραλάμπους.

Όπως είπε τους «έχουν δέσει τα χέρια», αναφέροντας συγκεκριμένο παράδειγμα από γυναίκα πολίτη, η οποία τους κατήγγειλε για βία πάνω σε διαρρήκτη, ο οποίος μπήκε για να την ληστέψει: Όπως είπε ο κ. Χαραλάμπους, ο οποίος ήταν ένας εκ των Αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν στην κλήση της, η εν λόγω γυναίκα επικοινώνησε με την Αστυνομία για διαρρήκτη στο διαμέρισμά της, οι Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την ανάλογη βία, τον έβαλαν κάτω και του πέρασαν χειροπέδες. Ωστόσο, η γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε «τι κάνετε στο παιδί;». Τους κατήγγειλε και την επομένη καλούνταν οι Αστυνομικοί να δώσουν καταθέσεις, για να αποδείξουν ότι έκαναν το καθήκον τους.

Γκανγκστερική επίθεση: Έστησε οδοφράγματα η Αστυνομία

Κόσιης: «Να τον σκοτώσεις, πριν σε σκοτώσει»

Καλεσμένος στο στούντιο ήταν και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Κόσιης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικα ότι «όταν οι εγκληματίες στρέφουν τα όπλα κατά της Αστυνομίας, σημαίνει ότι πατούν πάνω στην Αγία Τράπεζα».

«Τώρα έχουν στραφεί κατά του κράτους και της ασφάλειας μας. Επιδιώκουν να φοβερίσουν τα συστήματα ασφάλειας μας. Είναι φατρίες, πρέπει να βρούμε και να κόψουμε τις πηγές τροφοδότησής τους, όπως ο τζόγος, η εμπορία λευκής σαρκός και τα ναρκωτικά», πρόσθεσε ο κ. Κόσιης.

Τέλος, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, εξέφρασε την άποψη ότι «το κράτος πρέπει να παρέχει την κάλυψη στους αστυνομικούς, ώστε να χρησιμοποιούν την ανάλογη βία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει «να τον σκοτώσεις, πριν σε σκοτώσει».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X