ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριο πιστολίδι Λεμεσού: Τα αλεξίσφαιρα και τα νέα μέτρα

Γιατί δεν τα φορούσαν οι Αστυνομικοί

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί στην κοινή γνώμη, το σκηνικό από ταινία western, που εκτυλίχθηκε στον Ύψωνα, στην Λεμεσό, με την ανταλλαγή των πυροβολισμών, μεταξύ Αστυνομικών και κακοποιών στοιχείων. Το περιστατικό οδηγεί την Αστυνομία σε επαναξιολόγηση των δεδομένων, για την ανάληψη περαιτέρω δράσεων.

Μούζος - Καλογερίδης: Ποιοι είναι οι επικίνδυνοι Νο1 καταζητούμενοι

Χωρίς αλεξίσφαιρα

Ένα καίριο ερώτημα είναι το γιατί οι Αστυνομικοί που κλήθηκαν από τον συνάδελφό τους, για να ελέγξουν το ύποπτο όχημα ενοικιάσεως, με τους τρεις, επίσης ύποπτους, επιβαίνοντες, πήγαν εντελώς απροστάτευτοι.

Όπως ανέφερε στο 24News, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, τα μέλη της Αστυνομίας, είχαν μαζί τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, ωστόσο, δεν έκριναν αναγκαία την χρήση τους, καθώς, συνεχώς καλούνται να προβαίνουν σε ελέγχους υπόπτων οχημάτων. Σε αυτό συνέτεινε στο ότι η πληροφορία δεν αφορούσε, συγκεκριμένα, οπλισμένα άτομα.

Γκανγκστερική επίθεση: Έστησε οδοφράγματα η Αστυνομία

Αλλάζει το έγκλημα

Ερωτηθείς ο κ. Στυλιανού σχετικά με το εάν φαίνεται πως αλλάζει το έγκλημα στην Κύπρο και εάν, πλέον, χρησιμοποιούνται μέσα τα οποία δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο νησί μας, απάντησε πως, όπως φαίνεται, το έγκλημα αλλάζει, γι’ αυτό και η Αστυνομία προτίθεται να προβεί σε επαναξιολόγηση δεδομένων, με στόχο να δοθούν νέες οδηγίες προς τα μέλη της, για την αποτελεσματικότερη πρόληψή του, αλλά και την ασφάλειά τους.

Ήδη λαμβάνονται αυξημένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, μέσα από νέες διαδικασίες, θα φανεί ποια περαιτέρω μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Εξοπλισμός για την προστασία των Αστυνομικών, υπάρχει, συμπλήρωσε, αλλά, εάν κριθεί αναγκαία η ενίσχυση του, αυτή θα πραγματοποιηθεί, μετά και τις απαραίτητες αξιολογήσεις.

Το συγκινητικό μήνυμα για τον τραυματία αστυνομικό

Σχεδίαζαν νέο έγκλημα;

Συνεχίζοντας, ο κ. Στυλιανού είπε ότι η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο, οι τρεις δράστες, που βρίσκονταν οπλισμένοι εντός του οχήματος, να σχεδίαζαν νέα εγκληματική ενέργεια.

Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τις καταθέσεις που περιμένουν να δώσουν οι δύο συλληφθέντες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει μιλήσει, αφού ο ένας βρίσκεται τραυματίας στο νοσοκομείο, ενώ ο άλλος δεν έχει πει πολλά, μέχρι στιγμής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X