ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μούζος - Καλογερίδης: Ποιοι είναι οι επικίνδυνοι Νο1 καταζητούμενοι

Το πλούσιο εγκληματικό τους παρελθόν

Βλέπει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας το όνομα του 38χρονου Ηλία Μούζου, μετά την αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών στην Λεμεσό, το βράδυ του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός μέλους της Αστυνομίας. Ο τρίτος καταζητούμενος για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των μελών της Δύναμης, είχε απασχολήσει πολλάκις την Αστυνομία στο παρελθόν, ενώ βεβαρυμένο ιστορικό έχει και ο 33χρονος, Χαράλαμπος Καλογερίδης.

Νύχτα τρόμου στη Λεμεσό: Άγριο πιστολίδι στον Ύψωνα

Γκανγκστερική επίθεση: Μεταφέρεται στο Ισραήλ ο Αστυνομικός

Μόνο για το 2018, το έτος που διανύουμε, ο Μούζος βρέθηκε στην λίστα των καταζητουμένων της Αστυνομίας, τρεις φορές, για διάφορα αδικήματα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός της ένοπλης καταδίωξης στη Λεμεσό

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, ο Μούζος ενεπλάκη στην υπόθεση κατά την οποία έστησε παγίδα μαζί με άλλο ένα άτομο, σε νεαρό, σε περιοχή στην Λεμεσό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Αστυνομία, 28χρονος κατήγγειλε ότι φιλικό του πρόσωπο του τηλεφώνησε για να τον παραλάμβανε από το σημείο, καθώς είχε πάθει βλάβη το όχημά του. Εκεί τον ανέμενε, παρέα με τον Μούζο, με τον οποίο τον έδεσαν, τον απείλησαν και τον κτύπησαν, λέγοντάς του να καλέσει τέταρτο πρόσωπο. Ο τελευταίος, όμως, δεν έφτασε ποτέ, έτσι τον άφησαν ελεύθερο.

«Γάζωσαν» αστυνομικούς! ΠΡΟΣΟΧΗ αυτός συνεχίζει να καταζητείται (pic)

Προσοχή! Αυτός καταζητείται για την απόπειρα φόνου κατά Αστυνομικών (Pic)

Απόπειρα φόνου Λεμεσού: Φόρεσαν χειροπέδες σε 33χρονη (pics)

Τον Φεβρουάριο, η Αστυνομία με ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής: Η Αστυνομία καταζητεί τον ΗΛΙΑ ΜΟΥΖΟ, ηλικίας 37 ετών, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση Απαγωγής, Παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ΄, Παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, Οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου και Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 22 και 23 Ιανουαρίου, 2018, στην Λεμεσό, καθώς και σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση Ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α΄, Παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, Πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία και Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, 2018, στην Λεμεσό.

Απόπειρα φόνου κατά Αστυνομικών: Νέα εντάλματα σύλληψης

Η τρίτη φορά, που ο Μούζος είναι καταζητούμενος, είναι η παρούσα, μετά την απόπειρα φόνου κατά των Αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαΐου: Η Αστυνομία καταζητεί τον ΗΛΙΑ ΜΟΥΖΟ, 38 ετών, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου 2018, στη Λεμεσό.

Το πλούσιο εγκληματικό παρελθόν

Το 2015, ο Μούζος ενεπλάκη σε λογομαχία, η οποία κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του από τις σφαίρες άλλου προσώπου.
Τότε, ο 38χρονος είχε νοσηλευτεί στην Εντατική του Νοσοκομείου Πάφου, ενώ στην συνέχεια, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Το 2016, ο Μούζος, σύμφωνα με δελτίο της Αστυνομίας καταζητείτο για «διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην Πάφο, στις 6/4/16».

Το εγκληματικό παρελθόν του Καλογερίδη

Για την υπόθεση της γκανγκστερικής επίθεσης κατά των Αστυνομικών, η Αστυνομία καταζητεί και τον 33χρονο κάτοχο Ελληνικού διαβατηρίου, Χαράλαμπο Καλογερίδη. Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά...

Η Αστυνομία στις 28/03/2018 ενημέρωνε ότι καταζητεί, τους ΧΑΡΗ ΣΑΡΙΔΗ, 34 χρόνων και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ, 33 χρόνων, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής μοτοσικλέτας και κλοπής αυτοκινήτου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24/12/2017 και 7/3/2018 στη Λεμεσό. Τα πιο πάνω άτομα καταζητούνταν για τη ληστεία στη ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου.

Σημειώνεται ότι, εναντίον του ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ, διερευνάται επιπρόσθετα υπόθεση παράνομης εισόδου του στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και Απαγορευμένου μετανάστη.

Οι ληστείες στην ΣΠΕ Αγ. Αθανασίου

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 16/08/2017 με την αστυνομία τότε να αναφέρει, Υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε σήμερα (16/8) το πρωί στην Λεμεσό, διερευνά η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 10.30 π.μ., δύο άγνωστα πρόσωπα, εισήλθαν οπλισμένα σε υποκατάστημα Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας στην επαρχία Λεμεσού και έκλεψαν από το ταμείο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα, σε σημείο πλησίον της πιο πάνω Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας, εντοπίστηκε μοτοσικλέτα να καίγεται. Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 21/07/2017 από την Λεμεσό, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο η μοτοσικλέτα να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη της πιο πάνω ληστείας.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή της ληστείας και στη σκηνή εμπρησμού της μοτοσικλέτας και παρέλαβαν τεκμήρια για διενέργεια επιστημονικών εξετάσεων.

Το δεύτερο κτύπημα ήταν στις 08/09/2017, σύμφωνα με την τότε ενημέρωση γύρω στις 10π.μ. της συγκεκριμένης μέρας (08,09), δύο άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν σε παράρτημα Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού και υπό την απειλή κοντόκαννων κυνηγετικών όπλων έκλεψαν χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, οι δράστες αναχώρησαν από τη σκηνή με αυτοκίνητο το οποίο, λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίστηκε να καίγεται σε γεφύρι στη Λεμεσό. Το εν λόγω αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στις 7 Σεπτεμβρίου, 2017, σε Αστυνομικό Σταθμό της Λεμεσού.

Το τρίτο κτύπημα σημειώθηκε στις 6 Μαρτίου 2018 όταν δύο άτομα, έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα και, υπό την απειλή όπλου, διέπραξαν την ληστεία. Στην συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και διέφυγαν, ωστόσο την εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση. Από το ίδιο σημείο, πήραν αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο ένας εκ των ληστών, που έφερε το όπλο, το όπλισε και φώναξε σε όλους να πέσουν κάτω.

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ Αστυνομικούς στην Λεμεσό

Τα μέλη της Αστυνομίας, κλήθηκαν από συνάδελφό τους, εκτός υπηρεσίας, για έλεγχο αυτοκινήτου ενοικιάσεως, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Λεμεσού (Ύψωνα) και στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα πρόσωπα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα.

Κατά την άφιξη τους στην περιοχή, εναντίον του περιπολικού ρίφθηκαν πυροβολισμοί με αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να ανταποδώσουν.

Στη συνέχεια το άγνωστο όχημα διέφυγε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στα Κάτω Πολεμίδια.

Από τους πυροβολισμούς, ένας Αστυνομικός τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, έφτασε από το Ισραήλ ομάδα ειδικών γιατρών, που αποφάνθηκε την μεταφορά του στην γείτονα χώρα για περαιτέρω νοσηλεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X