ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ετοιμάζονται για Τράπεζα Κύπρου και Ανώτατο οι «Αξιόγραφοι»

Διαδοχικές διαμαρτυρίες αύριο

Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου και από το Ανώτατο Δικαστήριο θα βρεθούν αύριο, Παρασκευή, στις 11:00 και 12:30 αντίστοιχα, οι Κάτοχοι Τραπεζικών Αξιογράφων, παρουσία και του Προέδρου τους, Φοίβου Μαυροβουνιώτη, για να διαμαρτυρηθούν σε σχέση με τις αποκαλύψεις του Νίκου Κληρίδη, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.


Πολλοί ζήτησαν εξωδικαστικό διακανονισμό αλλά η τράπεζα αρνήθηκε


Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, ο κ. Μαυροβουνιώτης ο Σύνδεσμος θα δώσει υπόμνημα και στις δύο πλευρές, σε σχέση με τα καυτά ερωτήματα, αλλά και με την μεταχείριση της οποίας έτυχαν κάτοχοι αξιογράφων, σε αντίθεση με την ευνοϊκότερη μεταχείριση που έτυχαν η αδερφή και η κόρη του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτου.


«Βόμβα» Κληρίδη για τα αξιόγραφα


Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπήρχαν περιπτώσεις κατόχων αξιογράφων, οι οποίοι ζητούσαν από την Τράπεζα Κύπρου όπως γινόταν εξώδικος διακανονισμός στην υπόθεσή τους, αλλά η τράπεζα ζητούσε απόφαση δικαστηρίου. «Και, ξαφνικά, διερωτώμαι, οι περιπτώσεις της αδερφής και της κόρης του Προέδρου του Ανωτάτου διευθετήθηκαν μετά από απόφαση δικαστηρίου; Όχι! Τότε, γιατί τις αποζημίωσαν εξώδικα; Αποτελούν εξαίρεση;», συμπλήρωσε. Στην συνέχεια, ο κ. Μαυροβουνιώτης, δίνοντας έμφαση στην θέση του Συνδέσμου, ανέφερε ότι υπάρχουν απλοί πολίτες, οι οποίοι είναι ηλικιωμένοι και δυστυχούν οικονομικά, αλλά η τράπεζα επέλεξε να αποζημιώσει τα μέλη της οικογένειας του κ. Νικολάτου. Αυτό έγινε, σαφώς, για να κερδίσουν την εύνοιά του, ανέφερε. Βγήκαν στην επιφάνεια (μέσω της επιστολής Κληρίδη) περιπτώσεις τις οποίες φαινόταν ότι δεν έπρεπε να είχε ασχοληθεί ο κ. Νικολάτος, λόγω της σχέσης που είχε με συγκεκριμένα πρόσωπα, κατέληξε ο κ. Μαυροβουνιώτης.

Όσον αφορά το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, εξέφρασε την ανησυχία του, η οποία προέκυψε μετά την επιστολή Κληρίδη, ότι μπορεί ανάλογες περιπτώσεις να μην τύχουν δίκαιης δίκης. Αισθανόμαστε ανασφάλεια, είπε, τέλος, γι' αυτό θα κινητοποιηθούμε και θα φωνάξουμε για να φανεί ότι αυτά τα πράγματα δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση