ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολλοί ζήτησαν εξωδικαστικό διακανονισμό αλλά η τράπεζα αρνήθηκε

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος των κατόχων αξιογράφων και τα «καυτά» ερωτήματα

Στέλλα Μάρκου

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε με τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη με σωρεία αντιδράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι μόνο.

Με σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρων Νικολάτος, τόνισε ότι «ουδεμίαν εύνοιαν ή χάρη γνωρίζω να δέχθηκαν τα συγγενικά μου πρόσωπα».

Μάλιστα σε σημείο των δηλώσεων του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εξ όσων γνωρίζω οι εξωδικαστικές διευθετήσεις έγιναν απόλυτα νόμιμα και νομότυπα, μετά από διαβουλεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών και ουδεμίαν εύνοιαν ή χάρη γνωρίζω να δέχθηκαν τα συγγενικά μου πρόσωπα».


«Ουδεμίαν εύνοιαν ή χάρη γνωρίζω να δέχθηκαν τα συγγενικά μου πρόσωπα»


Κάπου εδώ αρχίζουν να προκύπτουν ντόμινο ερωτημάτων, όπως για παράδειγμα για το αν η Τράπεζα στο παρελθόν έκανε παρόμοιες εξωδικαστικές συμφωνίες με κατόχους αξιογράφων.

Πού είναι η αρχή ισότητας;

Το 24News επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, Φοίβο Μαυροβουνιώτη, θέλοντας να μάθουμε εάν και εφόσον υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις συμφωνίας εξωδικαστικά ανάμεσα σε Τράπεζα και Κατόχων Αξιογράφων.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης μας τόνισε ότι μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας προκύπτουν «καυτά» ερωτήματα για τα οποία ο Σύνδεσμος απαιτεί απαντήσεις.


Ενέδρα θανάτου στην Λεμεσό: Σε μεγάλη ακτίνα οι έρευνες της αστυνομίας


Χαρακτηριστικά είπε «Γιατί δεν έγινε και με άλλους αυτή η συμφωνία; Σε ανθρώπους που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, σε οικογένειες που λιμοκτονούν. Για ποιο λόγο έγινε επιλεκτικά και με ποιο κριτήριο; Που είναι η Αρχή ισότητας;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο αρκετές φορές οι κάτοχοι αξιογράφων ζήτησαν εξωδικαστικό διακανονισμό κάτι που η Τράπεζα απέρριπτε.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης μας ενημέρωσε ότι ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων θα αποστείλει αύριο επιστολή προς την Τράπεζα από την οποία ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Ποιοι είναι αυτοί που έκαναν συμφωνία; Πόσα είναι το χρήματα; Ποια τα επιχειρήματα και ποιος ο λόγος;

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση