ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βόμβα» Κληρίδη για τα αξιόγραφα

Εξωδικαστικά ισχυρίζεται ότι αποζημιώθηκαν η αδελφή και η κόρη του Προέδρου του Ανωτάτου

Αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες η βόμβα που έριξε μέσω επιστολής του ο Νίκος Κληρίδης, αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα. Μεταξύ των όσων ισχυρίζεται είναι και ο εξωδικαστικός διακανονισμός που έγινε μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και της αδερφής και της κόρης του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Κληρίδης, «στις 21/06/2018, αγωγή στο επαρχιακό δικαστήριο που είχε κινήσει το 2013 η αδελφή του κ. Νικολάτου εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων, με διεκδικήσεις αποζημιώσεων λόγω αγοράς αξιόγραφων, διευθετήθηκε εξώδικα από το Γραφείο Χρυσαφίνη και Πολυβίου με πληρωμή αποζημιώσεων και αποσύρθηκε. Επίσης, στις 25/01/16, αγωγή την οποία είχε κινήσει θυγατέρα του κ. Νικολάτου εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων με διεκδικήσεις αποζημιώσεων λόγω ζημιάς από την αγορά αξιόγραφων μέσω του πατέρα της, από απομείωση καταθέσεων και από μείωση της αξίας μετοχών της, διευθετήθηκε από τους δικηγόρους της Τράπεζας Χρυσαφίνη και Πολυβίου με πληρωμή αποζημιώσεων και αποσύρθηκε».

Ο Μύρωνας Νικολάτος

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων

Το 24News επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, Φοίβο Μαυροβουνιώτη, θέτοντας εις γνώσιν του την επιστολή του κ. Κληρίδη και τις αναφορές για την υπόθεση της αποζημίωσης των πιο πάνω μελών της οικογένειας του κ. Νικολάτου. Η αντίδραση του κ. Μαυροβουνιώτη ήταν έντονη, λέγοντας πως σύντομα θα υπάρχει η αντίδραση του Συνδέσμου.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Μαυροβουνιώτης, άμεσα θα κινητοποιηθούν τα μέλη του Συνδέσμου, προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των αναφορών του κ. Κληρίδη. Αρχικά, θα υπάρξει επικοινωνία με τους νομικούς συμβούλους του Συνδέσμου, ώστε να οργανωθούν τα επόμενα βήματα και ο τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης.

«Είναι απαράδεκτο να ευνοούνται κάποιοι λόγω των αμοιβαίων συμφερόντων. Εμείς το καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα, νοουμένου ότι αυτό έγινε στην προσπάθειά τους να ευνοήσουν άτομα, τα οποία λόγω κάποιων συμφερόντων τους παραβιάζουν την αρχή της ισότητας», είπε εμφατικά ο κ. Μαυροβουνιώτης. Οπωσδήποτε θα διερευνηθεί το θέμα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, πρόσθεσε, καθώς δεν γίνεται συγγενικά πρόσωπα οποιουδήποτε ανώτατου παράγοντα ή άτομα που έχουν συγγενικές ή επαγγελματικές σχέσεις με το δικηγορικό γραφείο, να τυγχάνουν πλεονεκτικής αντιμετώπισης. Δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, τόνισε, κάνοντας λόγο για παράνομες πράξεις που πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Σίγουρα θα το διερευνήσουμε και θα το καταγγείλουμε, επανέλαβε, λέγοντας ότι, εάν και εφόσον αποδειχθούν αληθή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης, ακόμα και από την Αστυνομία, καθώς «εγώ το ονομάζω οικονομικό έγκλημα». Ωστόσο, προέχει η διαβούλευση με τους νομικούς συμβούλους του Συνδέσμου.

Τέλος, έκανε λόγο για παράνομες παρασκηνιακές πράξεις που πρέπει να είναι καταδικαστέες σε ένα ευνομούμενο κράτος, εκτιμώντας ότι σε μερικές μέρες θα υπάρχουν κάποιες αποφάσεις για την πρώτη αντίδραση του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X