ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις: Το πλήρες κείμενο (Pics)

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου

Στην δημοσιότητα δόθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η απαντητική επιστολή προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, το βράδυ της Τρίτης, στην πρότασή τους, που αφορούσε την πίστωση χρόνου στους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε, επίσης: Αντεπίθεση Φίλιου: «Δεν συμφέρει να λυθεί το πρόβλημα» στην Παιδεία (Pic)

Η επιστολή της Διυπουργικής Επιτροπής, που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, αναφέρει ότι η πρόταση (που δεν συνυπογραφόταν από ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, αλλά μόνο από την ΠΟΕΔ), ήταν μια προσπάθεια της ΠΟΕΔ για εκφυλισμό του διαλόγου. Μάλιστα, ανέφερε ότι η μη προσυπογραφή από τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, συνεπάγεται με μη δέσμευσή τους.

Επίσης, στην απάντηση της Κυβέρνησης εκφράζεται η λύπη της για υπαναχωρήσεις από συμφωνηθέντα, ενώ τέλος απευθύνει έκκληση προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για έναν διάλογο ουσίας.

Αυτούσια η απάντηση:

«Η Κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς» 

Η Κυβέρνηση διά γραπτής δήλωσης της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Κλέλιας Βασιλείου, απαντά πως δεν υπάρχει καμιά διάθεση εκ μέρους της για περαιτέρω όξυνση του κλίματος. Επίσης, όσον αφορά την απάντηση στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, η κ. Βασιλείου λέει ότι είναι πλήρως τεκμηριωμένη, όσον αφορά τους λόγους για την απόρριψη της πρότασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Την ίδια στιγμή, παρουσιάζει την Κυβέρνηση έτοιμη, τόσο για διάλογο, όσο και για τις απαραίτητες αλλαγές στον τομέα της Παιδείας, για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτούσια η δήλωση Αναπληρώτριας Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Η Κυβέρνηση, χωρίς καμιά διάθεση περαιτέρω όξυνσης του κλίματος που επιδιώκουν να προκαλέσουν κάποιοι στον χώρο της Παιδείας, επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της επιστολής της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία καταγράφει με πλήρη τεκμηρίωση γιατί δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή η πρόταση της μίας εκ των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η Κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της για την ακατανόητη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες κατ’ επανάληψη έχουν υποχωρήσει απ’ όσα έχουν συνομολογηθεί στις 27 Ιουλίου, στις 23 Αυγούστου και όσα προσφάτως έχουν συμφωνηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των εκπαιδευτικών κινήσεων που συνθέτουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι απολύτως σεβαστές. Πλην όμως το κόστος δεν μπορεί να το επωμιστούν οι δεκάδες χιλιάδες των μαθητών, οι γονείς και οι φορολογούμενοι πολίτες.

Διαβάστε, επίσης: ΓΓ ΠΟΕΔ: Αύριο απαντούμε με απεργία (Pic)

Καταληκτικά η κυβέρνηση επιθυμεί για πολλοστή φορά να επαναλάβει τη θέση όπως αποτυπώνεται και στην επιστολή της διυπουργικής επιτροπής:

α) «Η Κυβέρνηση όσο είναι έτοιμη να επιδείξει καλή διάθεση για ένα δημιουργικό διάλογο, άλλο τόσο είναι αποφασισμένη να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να έχουμε τα εκπαιδευτικά και μαθησιακά αποτελέσματα που προσδοκεί η κοινωνία και που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μην κατατάσσεται πλέον η Κύπρος στις τελευταίες θέσεις των διεθνών αξιολογήσεων.»

β) «Σεβόμενοι τις όποιες αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς που επιχειρούνται σε βάρος των χιλιάδων μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας, τονίζοντας πως με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα προστατεύσει την παιδεία του τόπου και το δημόσιο συμφέρον.»

γ) «Για ύστατη φορά, καλούμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και τιμώντας τα όσα έχουν συμφωνηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο ουσίας για τα μεγάλα θέματα της παιδείας.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X