ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εύκολο να το λες!

Δύσκολα μπορούν οι ομάδες μας με €200.000 να βρουν καλύτερους παίκτες όπως είναι οι Τζιωνής, Σατσιάς, Χρυσοστόμου, Μάμας, Λοϊζου…

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Θαυμάζοντας τις ικανότητες και το ταλέντο πέντε νέων παιδιών κάτω των 21 χρόνων στην ενδεκάδα της Ομόνοιας, αμέσως αποκτούν νόημα τα όσα ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο τεχνικός των «πρασίνων» Χένιγκ Μπεργκ περί νέων μεταγραφών. Ο Νορβηγός κινούμενος στις ράγες της κλασσικών φράσεων που ταιριάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις έκανε λόγο περί προϋπολογισμού και καλύτερων παικτών από το υφιστάμενο υλικό.

Είναι σημαντικό να καταγραφούν οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα της Ομόνοιας. Ο Παναγιώτου 21 χρονών, ο Τζιωνής 20, ο Κακουλλής 20, ο Χαραλάμπους 19, ο Λοΐζου 18 και ο Ασημένος 17.

Με εξαίρεση τον Παναγιώτου οι υπόλοιποι βγήκαν από τις Ακαδημίες της και ουσιαστικά η Ομόνοια εμφανίστηκε στο γήπεδο με πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι πέρσι θα μπορούσαν να έπαιζαν στην Κ 19. Στην Κ 19 μπορούν ακόμη και φέτος να αγωνιστούν ο Λοϊζου και ο Ασημένος.

Από που κι’ ως που ο Παναγιώτου μειονεκτεί ποιοτικά από αρκετούς ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα μας που αμείβονται με 200 και 300 χιλιάδες; Πόσοι ξένοι ποδοσφαιριστές μπορούν να εμφανίσουν κινήσεις όπως ο Τζιωνής. Ή πόσοι ακραίοι επιθετικοί στο πρωτάθλημα μας έχουν την διείσδυση του Λοΐζου; Το μόνο που έχουν παραπάνω κάποιοι ξένοι είναι μερικές χιλιάδες ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Και ακριβώς εδώ φτάνουμε σε μια μεγάλη αδικία όσο αφορά τα συμβόλαια τους. Διότι το θέμα δεν είναι μόνο στην Ομόνοια.

Από που κι’ ως που ο Νταουσβίλι δικαιούται πέντε και έξι φορές μεγαλύτερο συμβόλαιο από τον Γιάννη Σατσιά;

Γιατί ο Μουσουλάζιτς έχει εξαψήφιο αριθμό στο συμβόλαιο του και όχι ο Χρυστοστόμου ή ο Ιωάννου;

Ποιο είναι το κριτήριο που οδήγησε την ΑΕΚ να πληρώνει πολύ περισσότερα χρήματα τον Τιάγκο από τον Μάμα;

Θέλω να πω ότι εάν ο Σατσιάς ή ο Τζιωνής ήταν ξένοι καταλόγου Β’ και πάλι, πιθανόν, να έπαιρναν τέσσερεις ή πέντε φορές περισσότερα χρήματα από όσα αμείβονται σήμερα, επειδή είναι Κύπριοι.

Και φτάνουμε στην απάντηση του Μπεργκ. Είπε ότι θα πάρουν ένα επιθετικό αν είναι καλύτερος από αυτούς που έχουν, αν είναι μέσα στο μπάτζετ τους και αν θέλει να έρθει.

Εάν λοιπόν παίκτες των 200 και 250 χιλιάδων δεν είναι καλύτεροι από τους Κύπριους καταλαβαίνουμε πως η ατάκα του «εάν είναι μέσα στο μπάτζετ μας» δεν είναι κενού περιεχομένου.

Δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να βρεις στόπερ καλύτερο από τον Παναγιώτου, καλύτερο αμυντικό μέσο από τον Σατσιά καλύτερο κεντρικό μέσο από τον Μάμα, καλύτερο επιθετικό μέσο από τον Τζιωνή ή καλύτερο ακραίο από τον Λοϊζου δίνοντας 200.000 ευρώ. Τέτοιοι και με περισσότερα χρήματα υπάρχουν στο πρωτάθλημα μας αλλά δεν είναι καλύτεροι από τους ορισμένους Κύπριους.

Οπότε για να βρει για παράδειγμα μέσο η Ανόρθωση και η κάθε Ανόρθωση, καλύτερο από τον Χρυσοστόμου, το Μάμα, τον Τζιωνή ή τον Σατσιά πρέπει να πληρώσει πολλά λεφτά.

Άρα το μόνο που απομένει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ή θα πρέπει να κοιτάξεις κάποιες αγορές φτηνές όπως η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, η Λευκωρσωσία ή θα πρέπει το τμήμα σκάουτιγκ σου να προσεγγίσει περιπτώσεις που αγωνίζονται σε προηγμένα πρωταθλήματα αλλά που θα ταιριάξουν στην ομάδα λόγω χαρακτήρα και… συζύγου.

Η βοήθεια τον Ιανουάριο αποκτά νόημα μόνο στην περίπτωση που αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής σε μια θέση στην οποία μια ομάδα εμφανίζει σοβαρές αδυναμίες. Όπως για παράδειγμα η Ανόρθωση που δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τους Λάφερτι και Κατσαράβα, ή την Ομόνοια που δυσκολεύεται στα τελειώματα, ή ο ΑΠΟΕΛ που θέλει πέραν της ποιότητας και ποσότητα στα στόπερ και το δεξί άκρο της άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Στα Τσιμέντα: Τελευταία Ενημέρωση