ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το σήκωσε η Χιλή, μοιραίος ο Μέσι (vid)

Φαίνεται πως είναι η μοίρα του Λιονέλ Μέσι, όταν φορά την φανέλα της Αργεντινής, να γεύεται πίκρες και μόνο πίκρες. Η «Αλμπισελέστε», όπως πέρσι, έτσι και φέτος, έφτασε μέχρι την… πηγή του Κόπα Αμέρικα, όμως… δεν ήπιε νερό, καθώς βρήκε εκ νέου μπροστά της την κάτοχο του τίτλου Χιλή. Ο τελικός ήταν και πάλι δραματικός, με τις δύο ομάδες να παραμένουν ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε κανονική διάρκεια και παράταση, για να φτάσου στα πέναλτι και το… Déjà vu για τον Μέσι και την παρέα του με τον ηγέτη της Αργεντινής να αποδεικνύεται μοιραίος, καθώς αστόχησε σε πέναλτι και την Χιλή, παρά το γεγονός πως ξεκίνησε την διαδικασία με άστοχο πέναλτι του Βιδάλ, να φτάνει στην νίκη, αφήνοντας την μεγάλη της αντίπαλο χωρίς τίτλο για 23 ολόκληρα χρόνια!

Αργεντινή και Χιλή συγκρότησαν τον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όμως το πρώτο ημίχρονο είχε  ως απόλυτο πρωταγωνιστή έναν… Βραζιλιάνο. Ο λόγος για τον Χέμπερ Λόπεζ, τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος πρόλαβε να δείξει… δύο κόκκινες κάρτες, στα πρώτα 42 λεπτά. Η πρώτη στον Χιλιανό Ντίαζ, ο οποίος είδε δύο κίτρινες στο 16’ και το 28’, για ισάριθμα μαρκαρίσματα πάνω στον Μέσι και η δεύτερη στον Μάρκο Ρόχο, ο οποίος αποβλήθηκε με την… μία, για μαρκάρισμα πάνω στον Βιδάλ. Αμφότερες οι αποβολές, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρές, καθώς τόσο το «φράγμα» του Ντίαζ, αρκετά μακριά από την μεγάλη περιοχή, δεν ήταν για δεύτερη κίτρινη, ενώ και το μαρκάρισμα του Ρόχο (βρήκε ΚΑΙ μπάλα), δεν ήταν για απευθείας κόκκινη.

Εκτός από αποβολές, όμως, είχαμε και παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο η Αργεντινή κυριάρχησε. Η «Αλμπισελέστε» έδειξε τα… δόντια της με την σέντρα και μόλις στο 16ο… δευτερόλεπτο (!), άγγιξε το γκολ, όμως το δυνατό σουτ του Μπανέγκα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κλαουντιο Μπράβο. Στο 17’, φάουλ του Μέσι σταμάτησε στην αγκαλιά του Χιλιανού… συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ντι Μαρία να δοκιμάσει, χωρίς αποτέλεσμα, το πόδι του. Η κυριαρχία των Αργεντινών συνεχίστηκε και στο 21’ ο Ιγκουαίν έχασε ένα γκολ που ένας επιθετικός της κλάσης του… δεν το χάνει, όταν και ο φορ της Νάπολι, μετά από απίστευτο… τσαφ του Μεδέλ, βρέθηκε απέναντι από τον Μπράβο, όμως το τσίμπημα της μπάλας που επιχείρησε πέρασε άουτ. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, η κεφαλιά του Οταμέντι στο 24, μετά από φάουλ του Μέσι, που πέρασε άουτ, καθώς στην συνέχεια ξεκίνησε η… κλωτσοπατινάδα.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήρθε από πλευράς Χιλής, όταν ο Ίσλα προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακριά, όμως το σουτ που επιχείρησε στο 56’, πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ο Βάργκας δοκίμασε την ετοιμότητα του Ρομέρο, με τον Αργεντινό να στέκεται στο… ύψος του.

Στο 84’ η Αργεντινή είχε την ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στο… χρυσό γκολ, όμως το σουτ του Αγκουέρο, μετά από εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας, από μπαλιά του Μέσι, πέρασε αρκετά ψηλά από τα δοκάρια του Μπράβο. Στο 91’ η Χιλή… άγγιξε το γκολ, όταν μετά από γύρισμα του Μποσεζούρ, ο Φούνες Μόρι έκοψε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Σάντσες που πήγαινε προς τα δίκτυα, ενώ στην αντεπίθεση ο Μέσι τα έβαλε με… πέντε (!), σημαδεύοντας, όμως, ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, ο τελικός, όπως και πέρσι, οδηγήθηκε και φέτος στην παράταση, μετά την «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Παρά την κούραση των δύο ομάδων, τόσο η Χιλή όσο και η Αργεντινή έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, μέσα σε ένα δίλεπτο. Αρχικά ήταν οι κάτοχοι του τίτλου Χιλιανοί στο 99’, όταν και ο Ρομέρο μπλόκαρε την κεφαλιά του Βάργκας και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Αγκουερο να δοκιμάσει την τύχη του και αυτός με το κεφάλι, με τον Μπράβο με υπερένταση και με την βοήθεια της οριζόντιας δοκού, να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 110’ ο Αρανγκις έβγαλε εξαιρετικά την μπαλιά στον Καστίγιο, όμως την τελευταία στιγμή ο Ρομέρο βγήκε εκτός εστίας και πέταξε την μπάλα πλάγιο. Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στον έξτρα χρόνο και, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο τίτλος θα κρινόταν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Χιλή στάθηκε πιο ψύχραιμη, επικράτησε με 4-2 της Αργεντινής, (αστόχησαν, ο Βιδάλ από πλευράς Χιλής και οι Μέσι, Μπίγλια από πλευράς Αργεντινής) και έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κόπα Αμέρικα στην ιστορία της.

Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Φούνες Μόρι,  Μασεράνο, Μπίγλια, Ντι Μαρία (57’ Κρανεβίτερ), Μπανέγκα (111’ Λαμέλα), Μέσι, Ιγκουαϊν (70’ Αγκουέρο)

Χιλή: Μπράβο, Χάρα, Βιδάλ, Ισλα, Ντίας, Φουενσαλίδα (80’ Πουτς), Μεδέλ, Βάργκας (109’ Καστίγιο), Αρανγκίς, Μποσεζούρ, Σάντσες (103’ Σίλβα)

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση