ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τι είδαμε φέτος

Η Γιουβέντους το πήρε εντελώς διαδικαστικά το πρωτάθλημα

Ένα από τα πλέον ανιαρά πρωταθλήματα στην Ιταλία ολοκληρώθηκε την Κυριακή(28/5), με ένα φινάλε που ήταν θρίλερ βέβαια αλλά δεν αντικατοπτρίζει αυτό τα  όσα είδαμε φέτος. Το Καλοκαίρι που πέρασε ξεκινούσε η σεζόν με ένα τεράστιο φαβορί (Γιουβέντους) και δυο ομάδες (Ρόμα, Νάπολι) που  είχαν τη φιλοδοξία ή κάποιες ελπίδες να την απειλήσουν.

Τελικά, δεν μπόρεσαν ποτέ να το κάνουν με τη Γιουβέντους να παίρνει ένα εντελώς «σβηστό» πρωτάθλημα. Στις αρχές έκανε και μια καλή πορεία η Μίλαν όμως ποτέ το φετινό της ρόστερ δε θα μπορούσε να αντέξει. Στα περισσότερα ματς η Γιούβε έκανε συντήρηση με τους άλλους δυο να παλεύουν για τη δεύτερη θέση αφού δεν τους άφηνε με τίποτα να πλησιάσουν στην πρώτη.

Η Ρόμα παραλίγο να τα καταστρέψει όλα μόνη της απέναντι στην Τζένοα, όμως εν τέλει το έσωσε και άφησε τη Νάπολι με το «βάσανο» των προκριματικών. Στα των υπολοίπων ευρωπαϊκών θέσεων, είδαμε ομάδες που έδειχναν η μια στην άλλη πόσο τραγικές είναι. Η Λάτσιο καθάρισε νωρίς αλλά στο τέλος το παράτησε, η Ίντερ ντρόπιασε τη φανέλα της με όσα έκανε στο φινάλε ενώ η Φιορεντίνα ποτέ δεν είχε σταθερότητα ώστε να προλάβει. Έτσι έμεινε η μια θέση στην εντυπωσιακή Αταλάντα που δικαίως θα παίξει ομίλους και στη Μίλαν που έκανε όσα μπορούσε για να μείνει εκτός εξάδας αλλά οι υπόλοιποι δεν την άφησαν!

Στα της ουράς, Πεσκάρα, Παλέρμο και Κροτόνε έμοιαζαν καταδικασμένες από το Γενάρη. Οι δυο την έπαθαν, όμως οι Σικελοί πήραν μαζί τους και την Έμπολι. Η Κροτόνε έκανε τρεις νίκες στα πρώτα 29 ματς και άλλες έξι στα τελευταία εννιά και μόλις μια ήττα. Συμβαίνουν κι αλλού αυτά…

Δε θα το θυμόμαστε για πολλά το πρωτάθλημα αυτό, παρά κυρίως για το αντίο του μεγάλου Τότι, την πορεία της Αταλάντα και για το ιστορικό τρεμπλ της Γιούβε αν καταφέρει να το πάρει στο Κάρντιφ. Όλα τα άλλα, πείτε πως ξεχάστηκαν ήδη. 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τελευταία Ενημέρωση