ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανοιχτοί λογαριασμοί... (vid)

Ολυμπιακός και Μπεσίκτας εξήλθαν ισόπαλοι με 1-1 στον Πειραιά για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Καμπιάσο και Αμπουμπακάρ τα γκολ. Μοιραίος ο Λεάλι στο γκολ των Τούρκων.

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας και υπό βροχή στον Πειραιά. Οι Τούρκοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν την πρώτη τους τελική στο 10’ με τον Κουαρέσμα. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ισορροπήσει, χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 19’, ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Ελγιουνούσι, του οποίου το σουτ αποκρούστηκε εύκολα από τον Φαμπρίτσιο. Στο 36’, όμως, ο Ολυμπιακός «άνοιξε» το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά του Καμπιάσο μετά από την σέντρα του Ανσαριφάρντ. Η Μπεσίκτας είχε μια καλή ευκαιρία με εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα στο 41’ που έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Λεάλι. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ελληνική ομάδα μπροστά στο σκορ σ’ ένα μέτριο παιχνίδι γενικότερα.

Η επανάληψη άρχισε μ’ ένα σουτ του Ταλίσκα, το οποίο έφυγε άουτ. Στο 53’, ο Μποτία είχε μια κεφαλιά άουτ και στην εξέλιξη της φάσης οι Τούρκοι ισοφάρισαν. Ήταν το λάθος διώξιμο του Λεάλι, ο Αμπουμπακάρ προχώρησε και ισοφάρισε με ωραίο σουτ. Στο 58’, μάλιστα, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν το σουτ του Μπάμπελ προ της γραμμής. Οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτεροι κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενοι την κακή λειτουργία των Πειραιωτών μεσοαμυντικά. Ο Βούζας προσπάθησε με τις αλλαγές του να «φρεσκάρει» την ομάδα του μεσοεπιθετικά, όμως οι Τούρκοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα με υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας. Στο 87’, ο Τοσούν είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως ο Λεάλι απέκρουσε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης.

 

Οι ενδεκάδες:

 

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Μανθάτης, Φορτούνης (73' Μάριν), Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ. 

Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές) : Φαμπρίτσιο, Γκονιούλ, Αντριάνο, Μαρσέλο, Τόσιτς, Αρσλάν (46' Οζιακούπ), Χάτσινσον, Κουαρέσμα, Ταλίσκα (90+ 3' Ινλερ), Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (81' Τοσούν)

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση