ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ξεθώριασε» η πρόκριση

Η Σάλκε ήταν ανώτερη από τον ΠΑΟΚ και κέρδισε άνετα με 0-3 την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Έτσι, η πρόκριση απομακρύνεται για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

Α’ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας στα πρώτα του λεπτά. Ο Μάτος στο 5’ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν το πλασέ του από πλάγια μέσα στην περιοχή αποκρούστηκε από τον Φέρμαν. Στο 12’, ο Μυστακίδης έκανε την κάθετη στον Λέοβατς, όμως ο Φέρμαν απέκρουσε την μπάλα προ του Κροάτη. Ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στον αγώνα, ενώ η Σάλκε κρατούσε την μπάλα μεν, αλλά ήταν ανήμπορη να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γλύκου. Στο 17’ είχαμε την πρώτη ευκαιρία για την Σάλκε με το καλό σουτ του Γκορέτζκα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, όταν το αδύναμο πλασέ του Λεόβατς αποκρούστηκε από τον Φέρμαν πολύ εύκολα. Μετά το 20λεπτο, η Σάλκε ανέβασε ρυθμούς και είχε ένα σουτ του Κολάσινατς, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Δύο λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί «άνοιξαν» το σκορ, όταν ο Μπουργκστάλερ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γλύκου στην κεφαλιά του Νάλντο και με κοντινό πλασέ  πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα. Στο 30’, ο ΠΑΟΚ είχε μια κεφαλιά του Σάκχοφ άουτ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο αγώνας ήταν γρήγορος σε ρυθμό, χωρίς όμως τις πολλές φάσεις, με τους Γερμανούς να προηγούνται στο σκορ με 0-1.

 

Β’ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Η Σάλκε να ελέγχει τον αγώνα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να δημιουργήσει χωρίς αποτέλεσμα. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε κάποια μέτρα, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Φέρμαν. Ο Ίβιτς προσπάθησε με την είσοδο των Κάμπος και Ενρίκε να «φρεσκάρει» την ομάδα του, όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου την εστία των Γερμανών. Στο 82’, οι Γερμανοί σημείωσαν και δεύτερο γκολ. Ο Μαξ Μέγιερ βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην μεγάλη περιοχήμετά την σέντρα του Χέβεντες και με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ο Χούντελααρ πέτυχε το τρίτο και τελικό γκολ των Γερμανών, μετά το φάουλ του Μέγιερ και την ασταθή απόκρουση του Γλύκου. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ουάρντα απείλησε τον Φέρμαν με σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Γερμανός τερματοφύλακας. Το 0-3 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια πρόκρισης στην ελληνική ομάδα για τον επαναληπτικό στην Γερμανία.

 

Οι ενδεκάδες:

 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (77' Ενρίκε), Μυστακίδης (55' Κάμπος), Σάκχοφ, Αθανασιάδης (86' Ουάρντα), Βαρέλα

Σάλκε: Φέρμαν, Καλιγκιούρι (79' Κονοπλιάνκα), Χέβεντες, Κολάσινατς, Μέγιερ, Γκορέτζκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ (84' Χούντελααρ), Σιόπφ (46' Κέρερ), Νάλντο, Ναστάσιτς

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση