ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όλα στο μηδέν

Στην λευκή ισοπαλία έμεινε ο ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα στην Τουμπά, στον αγώνα της πρεμιέρας των ομίλων του Γιουρόπα λιγκ. Κατά διαστήματα ο «Δικέφαλος» ήταν καλύτερος και έχασε φάσεις, όμως το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Σε αντίθεση με ότι πιθανόν και να περιμέναμε, το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ανοικτό. Η Φιορεντίνα μπήκε πολύ δυνατά, πιέζοντας από την αρχή ψηλά και στο πρώτο τέταρτο ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Στο επόμενο… τέταρτο όμως κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να βρει διαδρόμους και να πλησιάσει τα καρέ των Ιταλών, δίχως ωστόσο να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου το ματς ήταν ανοικτό σε κάθε εξέλιξη. Οι άμυνες «άνοιξαν», ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, όμως τελικά και πάλι γκολ δεν μπήκε.

Η ιταλική ομάδα μπήκε πάρα πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλλον ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που δεν δέχθηκε γκολ σε κάποια από τις δύο σπουδαίες ευκαιρίες της Φιορεντίνα με Μπαμπακάρ και Μπάντελι. Με τη συμπλήρωση περίπου μιας ώρας αγώνα, ο Ίβιτς άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2, βάζοντας τον Κρέσπο μαζί με τους Τζαβέλλα και Βαρέλλα, τους Μάτος και Λέοβατς μπακ χαφ, «ανεβάζοντας» παράλληλα τον Ροντρίγκες δίπλα στον Αθανασιάδη.

Το παιχνίδι απέκτησε ισορροπία και, αν και έλειψαν οι κλασικές ευκαιρίες, παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον και φαινόταν ότι όποια ομάδα θα έβαζε γκολ θατο κέρδιζε. Δεν τα κατάφερε όμως ο Ροντρίγκες στο 84’ κι έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ πάντως διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση του αγώνα, στην οποία φαίνεται πως υπάρχει χέρι-πέναλτι του αμυντικού της Φιορεντίνα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57’ Σάχοφ), Κάμπος (58’ Κρέσπο), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79’ Τιάμ).             

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Ολιβέιρα, Σαλσέδο (74’ Μπερναρντέσκι), Μπόρχα Βαλέρο, Τόμοβιτς, Ίλισιτς (63’ Σάντσεθ), Μπαμπακάρ (76’ Τέγιο).

 

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση