ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ιστορική νίκη για ΠΑΣ

Πανηγύρι δίχως τέλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του θριάμβευσε με 3-0 επί της νορβηγικής Οντ στους "Ζωσιμάδες" και ετοιμάζει βαλίτσες για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Μιχαήλ, Ναδάλες και Ακόστα τα ιστορικά γκολ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για έναν ΠΑΣ που δεν είχε παίξει άλλη φορά ευρωπαϊκό παιχνίδι και έναν Γιάννη Πετράκη που δεν είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο προπονητικά, η διαχείριση ήταν το μεγάλο ζητούμενο, το Α και το Ω.

Με γκολ στο 6', στο πρώτο σουτ εντός εστίας από τον προωθημένο Μιχαήλ, όλα έγιναν πιο εύκολα για την ελληνική ομάδα. Το 3-5-2 λειτούργησε σχεδόν άψογα, αφού αφανίστηκε το παιχνίδι της Οντ από τα πλάγια και δεν της επετράπη ν' απειλήσει παρά το 77% στην κατοχή. Τουλάχιστον όχι μέχρι στο 31' ο Ναδάλες, που είχε πατήσει περιοχή, σκοράρει με πλασέ μετά τη σέντρα του Καρανίκα και κάνει το 2-0.
Κατόπιν ανέλαβε δράση ο Πασχαλάκης, κυρίως στην κεφαλιά του Ακαμπουέζε στο 34', αλλά και αυτός μέρος της αμυντικής συνοχής ήταν, αφού συνεργαζόταν άψογα με την τριάδα του.

Οι Γιαννιώτες δεν είχαν κανένα λόγο να ρισκάρουν. Δεν το επεδίωξαν ούτε στο πρώτο ημίχρονο, δεν το έκαναν ούτε μετά το 2-0. Οι Νορβηγοί, με τις γρήγορες αλλαγές από τον πάγκο, έψαξαν την ανατροπή των δεδομένων, ταυτόχρονα όμως άφησαν κενά πίσω. Τα οποία μπορεί να μην τιμώρησαν Γιάκος και Φερφελής. Το έπραξε ωστόσο ο Ακόστα στο 68' για το θριαμβευτικό 3-0 του ΠΑΣ!

Ένα σκορ που διασφαλίστηκε με τη χρησιμοποίηση φρέσκων παικτών, κυρίως δε του Χρήστου Δώνη, αφού ακόμη ένας παίκτης στον άξονα "κούμπωσε" δίπλα σε Λίλα και Κοζορώνη. Ένα σκορ που φέρνει τον ΠΑΣ με το 1,5 πόδι στον γ' προκριματικό γύρο!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Ναδάλες, Κοζορώνης, Ακόστα (92' Σκόνδρας), Γιάκος (80' Δώνης), Φερφελής (77' Κόντε)

Οντ: Ρόσμπαχ, Ρουντ, Γκρόγκαρντ, Μπεργκ (46' Γένσεν), Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νόρντκβελε (86' Μπέργκαν), Νίλσεν (74' Χάουγκεν), Χάγκεν, Έρικσεν, Ακαμπουέζε

Πηγή: www.contra.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση