ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το κίνητρο για το φινάλε

Έχει ευκαιρία για μια ιστορική σεζόν η Τσέλσι

Η Τσέλσι έχει ουσιαστικά καπαρώσει τη φετινή πρέμιερ λιγκ μετά το σερί των τριών νικών που έτρεξε στα τελευταία της ματς, με αποκορύφωμα τη νίκη με 3-0 στην έδρα της Έβερτον.

Την Παρασκευή(12/5) με διπλό στην έδρα της Ουέστ Μπρομ έχει την ευκαιρία να το τελειώσει και μαθηματικά και να βάλει πλώρη για το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου, μετά από αυτό του 2010, μιας και είναι στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Παράλληλα όμως, έχει την ευκαιρία με τρεις νίκες να κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της πρέμιερ από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής.

Αν τις κάνει, θα κλείσει τη σεζόν με 93 βαθμούς που θα αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί στην ιστορία της πρέμιερ λιγκ! Θα υπολείπεται μόνο των 95 βαθμών που συγκέντρωσε τη σεζόν 2004-05 η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν τότε κατακτούσε τον πρώτο της τίτλο στην εποχή της πρέμιερ.

Γενικότερα, θα γίνει μόλις η έκτη ομάδα που σπάει το φράγμα των 90 βαθμών στην ιστορία της λίγκας στην Αγγλία, γεγονός που αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του πόσο σταθερή αποδείχθηκε η ομάδα του Αντόνιο Κόντε φέτος.

Οι άλλες πέντε είναι πέραν της Τσέλσι του 2005 που ήδη μνημονεύσαμε, η Τσέλσι του 2005-06 με 91, η Μαν. Γιουνάιτετ του 1999-00 επίσης με 91, η Άρσεναλ του 2003-04 με 90 ενώ τόσους είχε και η Γιουνάϊτετ του 2008-09. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση