ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Tο παίρνει σπίτι! (vid)

Καθοριστικό βήμα για να πάρει την κούπα του πρωταθλητή στο σπίτι της έκανε η Τσέλσι! Με πρωταγωνιστή τον Αζάρ, καθάρισε 2-1 τη Μαν. Σίτι και διατήρησε το +7 στην κορυφή. Βασιλική… γκέλα για Λίβερπουλ. 

 

Αποφασισμένη να ξεκόψει κάθε… αστείο ότι μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα στην Premier League εμφανίστηκε η Τσέλσι! 

Θιγμένη από την γκέλα με την Κρίσταλ Πάλας, η ομάδα του Κόντε καθάρισε 2-1 το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι και έκανε καθοριστικό βήμα για να εξασφαλίσει τον τίτλο. 

Πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Αζάρ είχε ήδη στείλει το μήνυμα στους παίκτες του Γκουαρντιόλα (με φαλτσαριστό σουτ που κόντραρε και στον Κομπανί για να ξεγελάσει τον Καμπαγιέρο). 

Ακόμα κι αν εκείνοι λοιπόν αρνήθηκαν να το πάρουν, βρήκε τον τρόπο να τους το επιβάλλει. Γιατί λίγο αφότου ο Αγουέρο εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Κουρτουά σε σουτ του Σίλβα (έπειτα από λάθος του Βέλγου γκολκίπερ), ο Αζάρ ξαναχτύπησε. Έστω και με τη… δεύτερη. 

Γιατί ο Καμπαγιέρο απέκρουσε το πέναλτι (που είχε κερδίσει ο Πέδρο από τον Φερναντίνιο) ωστόσο ο άσος της Τσέλσι πήρε την επαναφορά και ξανάδωσε προβάδισμα. Ένα προβάδισμα που δεν έχασαν ποτέ ξανά οι «μπλε», παρά την πίεση των φιλοξενούμενων. 

Παρέμειναν, έτσι, το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, διατηρώντας το «μαξιλαράκι» των επτά βαθμών από τη δεύτερη Τότεναμ (με ισάριθμες αγωνιστικές να απομένουν). Απαγόρευσαν, δε, στη Σίτι να επιστρέψει στις επιτυχίες και να νιώθει ασφαλής για το Champions League. 


Αν και η Λίβερπουλ, βέβαια, έκανε… ό,τι μπορούσε για να μην την αγχώσει ιδιαίτερα. Παρόλο λοιπόν που οι «κόκκινοι» γύρισαν το ματς με την Μπόρνμουθ (απαντώντας με γκολ των Κουτίνιο και Οριγκί στο γρήγορο του Αφόμπε) δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη. Γιατί ο Κινγκ τους ανάγκασε σε μια… βασιλική γκέλα στο 87, με το τελικό 2-2 να κρατά αναστρέψιμη τη διαφορά που έχουν (με δυο ματς παραπάνω) από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. 

 

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής 

Τρίτη, 4/4 

Μπέρνλι-Στόουκ 1-0 
(58' Μπόιντ) 

Λέστερ-Σάντερλαντ 2-0 
(69' Σλιμανί, 78' Βάρντι) 

Γουότφορντ-Γουέστ Μπρομ 2-0 
(13' Νιάνγκ, 49' Ντίνεϊ) 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 1-1 
(94' Ιμπραΐμοβιτς - 22' Γιαγκέλκα) 

Τετάρτη, 5/4 

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 3-0 
(58’ Εζίλ, 68’ Γουόλκοτ, 83’ Ζιρού) 

Χαλ-Μίντλεσμπρο 4-2 
(14’ Μάρκοβιτς, 27’ Νιασέ, 33’ Ερνάντες, 70’ Μαγκουάιρ - 5’ Νεγρέδο, 45’+1’ Ντε Ρουν) 

Σουόνσι-Τότεναμ 1-3 
(11’ Ράουτλετζ - 88’ Άλι, 90’+1’ Σον, 90’+4’ Έρικσεν) 

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 3-1 
(45’ Ρέντμοντ, 84’ Γιοσίντα, 85’ Γουόρντ-Πράουζ - 31’ Μπεντέκε) 

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 
(10’, 35’ Αζάρ - 26’ Αγουέρο) 

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 2-2 
(40 Κουτίνιο, 59’ Οριγκί - 7’ Αφόμπε, 87’ Κινγκ) 

 

Πηγή:sport-fm.gr

 

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση