ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ήταν εξαιρετικός αλλά...

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ απέναντι στην Prienų-Birštono Vytautas για τους «24» του FIBA Europe Cup και έφτασε κοντά στην νίκη αλλά η ποιότητα των Λιθουανών φάνηκε στις κρίσιμες στιγμές. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε στο τελευταίο δεκάλεπτο που υστέρησε με 69-75 γεγονός που φέρνει πικρία στην ομάδα αφού έκανε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση.

Ωστόσο το αποτέλεσμα μόνο κακό δεν είναι για τους «γαλαζοκίτρινους» αφού οι Λιθουανοί είναι φαβορί να κατακτήσουν την διοργάνωση. Στο ημίχρονο η διοίκηση του σωματείου τίμησε τον Γκουστάβο Μαντούκα για την σπουδαία προσφορά του στην ομάδα

Ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά και μάλιστα επέτρεψε στους Λιθουανούς να κάνουν ένα σερί 9-0. Ο Δημήτρης Κουστένης αμέσως κάλεσε τάιμ-άουτ και ο η αντίδραση ήρθε αμέσως για τους «γαλαζοκίτρινους» που πήραν κεφάλι στο σκορ με 22-20 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Νωρίτερα είχε τραυματιστεί στο αριστερό ζυγωματικό ο Κασκίρης κάτι που του στοίχισε την συμμετοχή του για περίπου 10 λεπτά αφού ένιωθε ζαλάδες.

Η ομάδα του κ.Κουστένη μπήκε και πάλι νωθρά στον αγώνα και δέχθηκε δύο σερί τρίποντα από τους Λιθουανούς ενώ στην επίθεση είχε επιπόλαιες επιλογές. Μέχρι και το πεντάλεπτο του 2ου δεκαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να αντιδράσει αλλά ευτυχώς για την Κυπριακή ομάδα οι Λιθουανοί ήταν άστοχοι. Στο 5’ ο ΑΠΟΕΛ πήρε με ωραίο τρίποντο κεφάλι στο σκορ με 31-28. Η αντίδραση των «γαλαζοκιτρίνων» δεν σταμάτησε εκεί αφού έφτασε στην μεγαλύτερη του διαφορά στον αγώνα όταν προηγήθηκε με 37-31. Ο ΑΠΟΕΛ σφράγισε το καλύτερο του φετινό ημίχρονο κλείνοντας το σκορ στο 40-35.

Ο ΑΠΟΕΛ αυτή την φορά μπήκε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά ήταν άστοχος στις επιθέσεις του. Παρόλα αυτά άστοχη ήταν και η Βιτάουτας με αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν και πολλοί πόντοι. Οι Λιθουανοί όντας πιο έμπειροι ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και προηγήθηκαν με πέντε πόντους διαφορά. Ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» με ένα εξαιρετικό τελευταίο δίλεπτο πήραν το παιχνίδι στην ισοπαλία στο τελεύταιο δευτερόλεπτο με 54-54.

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ άσχημα στο πρώτο δίλεπτο του 4ου δεκαλέπτου και βρέθηκε πίσω με 9 πόντους η οποία ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν άστοχοι στις επιθέσεις τους και αντιθέτως οι Λιθουανοί πολύ εύστοχή οδήγησαν σε αυτή την διαφορά και ο Τζίμης Κουστένης κάλεσε εκτάκτως τους καλαθοσφαιριστές του σε τάιμ-άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε αλλά εν μέρει αφού την ώρα που είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 2 αστόχησε στο σουτ και στην επίθεση των Λιθουανών τους χάρισε δύο βολές τις οποίες πέτυχαν. Έτσι με 6 πόντους διαφορά και δύο λεπτά να απομένουν τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους «γαλαζοκιτρίνους». Παρά την αντίδραση ο ΑΠΟΕΛ έκανε λάθος στην άμυνα και έδωσε εύκολο σουτ τριών πόντων στους Λιθουανούς που ανέβασαν την διαφορά στους 6. Έτσι ο αγώνα έληξε με ήττα για τον ΑΠΟΕΛ με 75-69.

Δεκάλεπτα: 22-20, 40-35, 54-54, 76-69

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση