ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νίκη με Wright ηγέτη (pics)

Ο ΑΠΟΕΛ στον μεγάλο αγώνα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ επικράτησε της ΑΕΚ στο Λευκόθεο με 89-77 και πήρε σπουδαία νίκη απέναντι σε μια βασική αντίπαλο για τον τίτλο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ κατά διαστήματα και επικράτησαν δίκαια της αντιπάλου του. Ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ράιτ με 21 πόντους αφού ήταν συγκλονιστικός και πήρε τον ΑΠΟΕΛ στους ώμους του στα δύσκολα. Πέραν της ήττας η ΑΕΚ πρέπει να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του Μπίγκς που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται σοβαρός.

Άσχημο ξεκίνημα αλλά επανήλθε γρήγορα

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε άσχημο ξεκίνημα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ ωστόσο το τάιμ-αουτ του Τζίμη Κουστένη συνέφερε τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» λοιπόν αντέδρασαν και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με 19-15.

Αρκετά λάθη, πιο εύστοχος ο ΑΠΟΕΛ

Το δεύτερο δεκάλεπτο κινήθηκε περίπου στο ίδιο τέμπο με το πρώτο με τον ΑΠΟΕΛ όμως να είναι ιδιαίτερα εύστοχος αφού είχε στο ζωγραφιστό ποσοστό ευστοχίας πάνω από 75%. Μάλιστα οι «γαλαζοκίτρινοι» έκαναν εξαιρετική διαχείριση στα φάουλ αφού στο τελευταίο λεπτό είχαν ακόμη τέσσερα φάουλ να δώσουν. Έτσι το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 46-41.

Κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι

Στο 3ο δεκάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ στον αγώνα αφού ήταν εύστοχος στις επιθέσεις και αμυνόταν εξαιρετικά. Έτσι με ένα επιμέρους σκορ 7-0 προς το τέλος του δεκαλέπτου αύξησε την διαφορά στους 10 πόντους. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με σκορ 70-60.

Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ, άντεξε ο ΑΠΟΕΛ

Στο πρώτο πεντάλεπτο του 4ου δεκαλέπτου η ΑΕΚ μπήκε εξαιρετικά και προσπάθησε να μειώσει στο σκορ για να ξαναμπεί στον αγώνα. Μάλιστα σε κάποια φάση πλησίασε μέχρι και το -6 αλλά κάπου εκεί ήρθε και το τάιμ-άουτ του τεχνικού του ΑΠΟΕΛ που συνέφερε τους καλαθοσφαιριστές του. Ο ΑΠΟΕΛ στα εναπομείναντα λεπτά κράτησε απόσταση ασφαλείας αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά από τους φιλοξενούμενους και πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη με 89-77.

Δεκάλεπτα:

19-15, 46-41, 70-60, 89-77

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση