ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διπλό και γίνεται... πλεονέκτης ο Ολυμπιακός

24sports team

info@24sports.com.cy

Ένα μεγάλο βήμα προς την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θέλει να κάνει απόψε (21:05, Novasports2) ο Ολυμπιακός. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τους Άγιους Τόπους, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ψάξει τη δική του… Γη της επαγγελίας ή αλλιώς θα προσπαθήσει να έρθει ακόμα πιο κοντά στον στόχο του, με νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 Σε μία αγωνιστική (σ.σ. 24η) που ενδέχεται να διαγράψει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα των «ερυθρόλευκων», αλλά και των υπόλοιπων διεκδικητών των προνομιούχων θέσεων, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του, θα επιχειρήσουν να… πάρουν πίσω τη νίκη που πήρε στο ΣΕΦ (σ.σ. 80-73) η αδιάφορη, πλέον, βαθμολογικά, αποδεκατισμένη, αλλά πάντα επικίνδυνη «ομάδα του λαού». Το «Γιαντ Ελιάου» άλλωστε είναι γήπεδο με ιδιαιτερότητες και δύσκολη έδρα σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκεται η Μακάμπι, που με συνολικό ρεκόρ 8 νίκες και 15 ήττες, έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη ευρωπαϊκή της σεζόν. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός, στη δωδέκατη εξόρμησή του μακριά από τον Πειραιά, θέλει να κάνει τις εκτός έδρας νίκες του φέτος επτά και τις συνολικές δεκαεπτά, για να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία την 3η θέση και σχεδόν με σιγουριά την τετράδα.

Σε αυτή τη περίπτωση, θα έχει διατηρήσει την απόσταση μίας νίκης από τη Φενέρμπαχτσε και δύο από τον Παναθηναϊκό, τους οποίους έχει και στην ισοβαθμία, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμά τους απέναντι σε Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα αντίστοιχα. Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με χαλάρωμα στις 11:00 στο γήπεδο του αγώνα. Χθες πραγματοποιήθηκε κανονική προπόνηση –η αποστολή είναι στο Ισραήλ από την Τρίτη- που ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, εκτός φυσικά της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του στον προσαγωγό.

Στην αντίπερα όχθη, τα προβλήματα για τη Μακάμπι είναι πολλά, καθώς εκτός από τους Κουίνσι Μίλερ και Τζο Αλεξάντερ που θα ήταν σίγουρα απόντες λόγω τραυματισμού, εκτός μάχης τέθηκαν οριστικά οι Άντριου Γκάουντλοκ και Ντέιβιν Σμιθ. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον αστράγαλο και δε θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τις θέσεις τους αναμένεται να πάρουν οι 18χρονοι Ζάλμανσον και Μπεν Χαράς που δεν έχουν αγωνιστεί δευτερόλεπτο φέτος στην Ευρωλίγκα, καθώς οι εναπομείναντες παίκτες είναι εννιά! Η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις, ανακοίνωσε χθες τον 29χρονο Αμερικανό φόργουορντ, Νταιαμον Σίμπσον, αλλά θεωρείται απίθανο ο πρώην παίκτης της Νίμπουργκ να αγωνιστεί έχοντας κάνει… μισή προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Τα προβλήματα, η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου και το γεγονός πως η Μακάμπι είναι αποδυναμωμένη (αποχώρησαν Γουίμς, Τσίρμπες) σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ όπου έφυγε νικήτρια, δε σημαίνει πως θα είναι εύκολη… λεία απόψε, αν ο Ολυμπιακός δεν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος στο πλάνο του. Παίκτες όπως οι Σίλεϊ, Ραντ, Λάντεσμπεργκ, Αϊβερσον, Οχαγιόν, Πνίνι και Μέκελ μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα καθώς διαθέτουν επιθετικό ταλέντο, γι’ αυτό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ζητήσει από τους παίκτες του καλή περιφερειακή άμυνα, περιορισμό της δημιουργίας και αποφυγή των λαθών στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, ώστε να μη βρει ρυθμό η γηπεδούχος.

Διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης, θα είναι ο Ισπανός, Ντάνι Ιερεθουέλο, ο Σλοβένος, Ματέι Μπολτάουζερ και ο Γερμανός, Κλέμενς Φριτζ.

Προϊστορία

Η αποψινή, είναι η δέκατη τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την Μακάμπι. Από το 1976 και έπειτα, η «ομάδα του λαού» έχει νικήσει οκτώ φορές στο «Γιαντ Ελιάου» και ο Ολυμπιακός έχει πάρει τέσσερα «διπλά», τα δύο εξ΄ αυτών στις τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις του στο Τελ Αβίβ.

Μικρά και ενδιαφέροντα

* Από τη τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Τελ Αβίβ για το Top 16 το 2013 όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 78-77, στο ρόστερ της Μακάμπι έχουν μείνει μόνο οι Οχαγιόν, Πνίνι, Λάντεσμπεργκ και Σμιθ, με τον τελευταίο να απουσιάζει απόψε. Τέσσερις είναι και οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» που είχαν αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι, οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης και Σπανούλης, με τον αρχηγό επίσης να μην είναι διαθέσιμος.

* 73,6 πόντους δέχεται μέσο όρο η άμυνα του Ολυμπιακού και είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Την ίδια ώρα, στην έδρα της η Μακάμπι σκοράρει φέτος 78,5 πόντους ανά παιχνίδι.

  • 8,7 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο μαζεύει η Μακάμπι, επίδοση που είναι η δεύτερη χειρότερη στην Ευρωλίγκα.
  • Δύο ριμπάουντ για να φτάσει τα 500 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, θέλει ο Κώστας Παπανικολάου.
  • Πηγή :www.sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση