ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγούδησε το «Χώμα που περπάτησα» ο Χριστοδουλίδης (vid)

Στην επετειακή εκδήλωση της Ανόρθωσης

24news team

Φιλοξενούμενος στην επετειακή εκδήλωση της Ανόρθωσης ήταν το βράδυ της Τρίτης (02/04), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος ερμήνευσε τον ύμνο της Αμμοχώστου μαζί με τον Στέλιο Χιώτη.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα

Η ομιλία του Προέδρου

«Πολλοί φιλέλληνες δίνουν τις ζωές τους για τις μάχες των Ελλήνων. Το σύνθημα "Ανόρθωσης" ενέπνευσε του Βαρωσιώτες, τότε η Κύπρος βρισκόταν υπό Αγγλική κυριαρχία ... μέχρι την 1η Απριλίου όλα αυτά που ξεκίνησε ο ιερός αγώνας της ΕΟΚΑ. Το όραμα εμπνευσμένο από το έπος του 1821. Οι Άγγλοι αναγκάζονται να προβούν σε συμβιβασμούς και το 1960 ιδρύεται η ανεξαρτησία μας. Από την ίδρυσή της, η Ανόρθωση αποτελεί κρησφύγετο για τα ιδανικά.

Στους Ανορθωσιάτες ανήκει ένα μεγάλο κάδρο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και δικαιωματικά φέρουν τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου της πατρίδας μας. Η ΕΟΚΑ αποδεικνύει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, η πατρίδα μας παραμένει εδώ και μισό αιώνα τουρκοκρατούμενη και αν θέλουμε πραγματικά να τιμύμε τους αγώνες τότε πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα και την ομοψυχία για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας, εξάλλου αυτό είναι και ιερό μας χρέος. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην αναγνωρίζει την ιστορικότητα της Ανόρθωσης, είμαστε περήφανοι για τη δράση της.

Με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ θα συνδράμουμε ουσιαστικά για το γήπεδο, επειδή θέλω να είμαι σωστός θα συνδράμουμε για τα προσφυγικά γήπεδα. Η παρουσία μας απόψε εδώ σημαίνει πολλά, τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Ως Κυβέρνηση και πολιτεία, τιμώντας το παράδειγμα των αγωνιστών μας, θα καταβάλουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση του τόπου μας, είμαστε υπεύθυνοι και υπόχρεοι. Προχωράμε με σχεδιασμό, σταθερά βήματα και πολιτικό πείσμα για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον, να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για τους αγώνες, τις θυσίες της ΕΟΚΑ για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος μας. Πρέπει να διδάσκουμε την ιστορία μας, η βιωσιμότητα της όποιας λύσης δεν θα σταματήσει και περνά μέσα από τον σεβασμό της ιστορικής μας ταυτότητας».

Viral: Τελευταία Ενημέρωση