ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι ξένοι κάνουν search για την Κύπρο και μας αφήνουν άφωνους (Pics)

Από το φαγητό, μέχρι και την... θέση μας στον χάρτη

Αν και έχουμε, ως Κύπριοι, την εντύπωση ότι είμαστε ο ομφαλός της Γης, έρχεται η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης για να μας διαψεύσει και να μας προσγειώσει ανώμαλα! Ναι, μεγάλος αριθμός ξένων δεν έχει ιδέα ακόμα και για το πού βρίσκεται η Κύπρος πάνω στην υδρόγειο σφαίρα...


Για ποια παρανομία θα καταγγέλλονται οδηγοί από αύριο


Η άγνοιά τους τούς οδηγεί στο να κάνουν ένα γρήγορο search στο Google για να μας εντοπίσουν, καθώς και για να ενημερωθούν για πολλά πράγματα που αφορούν την Κύπρο.

Είναι ασφαλής η Κύπρος για να ζήσει κάποιος;

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος της Κύπρου για να ζήσει κάποιος;

Πού βρίσκεται η Κύπρος;

Χρειάζεσαι βίζα για να ζήσεις στην Κύπρο;

Άλλη μια αφοπλιστική ερώτηση για την Κύπρο, είναι η εξής: Είναι η Κύπρος χώρα του Τρίτου Κόσμου; Άλλες ερωτήσεις αφορούν το εάν είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ, εάν ανήκουμε στην Ελλάδα ή αν είμαστε ελληνικό νησί, ακόμα και αν ανήκουμε στην Μέση Ανατολή.

Εκτός από τις πιο πάνω ερωτήσεις (που, εντάξει, «τρώγονται»), έρχεται η υπέρτατη απορία για να μας ισοπεδώσει: Τι είναι η Κύπρος; Διότι, προφανώς, δεν ξέρουν όλοι ότι αυτό το νησάκι στις παρυφές της Μέσης Ανατολής, όπως φαίνεται στον χάρτη, έχει και όνομα!

Τέλος, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε απαντήσεις που έχουν δοθεί σε ανάλογες ερωτήσεις, μέσω της ιστοσελίδας TripAdvisor, όσον αφορά τα καλύτερα μέρη της Κύπρου για να ζήσει κάποιος, ο οποίος θέλει να μετοικήσει στο νησί μας.


Λάρνακα: Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του απανθρακωμένου άντρα


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση χρήστη της ιστοσελίδας, που απαντά ότι βρήκε χώρο διαμονής στην επαρχία Λεμεσού, προς τις ορεινές περιοχές, όπου απολαμβάνουν την ηρεμία, αλλά μπορούν να βρεθούν και στο κέντρο της πόλης σε μερικά λεπτά:

 

«Μένουμε στο Πολέμι, στην επαρχία Πάφου, εδώ και έναν χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο!», είναι η απάντηση που έδωσε άλλος χρήστης. Στην συνέχεια, αναφέρει ότι ο καιρός είναι καταπληκτικός, καθώς την ώρα που έγραφε την απάντησή του, βρισκόταν αραχτός στην πισίνα του σπιτιού του με κοντομάνικο μπλουζάκι.

Μια άλλη απάντηση που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά, εκτός από την τοποθεσία που θα επιλέξει κάποιος να ζήσει στην Κύπρο, και τον τρόπο με τον οποίο θα αγοράσει το σπίτι του. Ο πιο κάτω χρήστης λέει στον ενδιαφερόμενο ότι επέλεξε ένα χωριό στο Τρόοδος. Ωστόσο, του αναφέρει ότι απέφυγαν να συνεργαστούν με μεγάλες εταιρείες developers, καθώς πιστεύουν ότι ο πρώτιστος στόχος τους είναι η κερδοφορία εις βάρος του καταναλωτή, στον οποίο δεν θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Αντ' αυτού, επέλεξαν μια μικρότερη εταιρεία, με την οποία συνεργάστηκαν ώστε να φέρουν το σπίτι τους στα δικά τους μέτρα και αυτό πέτυχε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση