ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης - Πού βρίσκεται

Δείτε το βίντεο

Η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα είναι η δεύτερη στον κόσμο με τους περισσότερους κυκλικούς κόμβους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν και δημοσιεύτηκαν σε Μέσα της Ευρώπης, η Γαλλία είναι η χώρα με τους περισσότερους κυκλικούς κόμβους στον κόσμο ανά εκατομμύριο κατοίκους (967 πλατείες). Η Ισπανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (591 πλατείες) και ακολουθείται από το Ηνωμένο Βασίλειο (489), την Πορτογαλία (461) και το Βέλγιο (423).

Στην Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, υπάρχει ένα κυκλικός κόμβος με 30 διασταυρώσεις. Οι αναλογίες είναι παρόμοιες και σε άλλες ισπανικές πόλεις, ενώ υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά στη χώρα 80.000 πλατείες.

Από τους 80.000 κυκλικούς κόμβους, υπάρχει ένας που ξεχωρίζει λόγω μεγέθους και βρίσκεται στην δυτική Ισπανία, στην Extremadura. Πρόκειται για ένα δρόμο που περιβάλλει το Cerro Masatrigo και είναι προσβάσιμος μέσω των δύο γεφυρών που συνδέσουν τις πόλεις Esparragosa de Lares και την Cabeza del Buey.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο συγκεκριμένος κυκλικός κόμβος φαίνεται να περιβάλλει ένα «νησί» στη μέση μιας τεχνητής λίμνης και όταν τελείωσε η κατασκευή της λίμνης, το βουνό έμεινε στη μέση σα να ήταν νησί.

Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν εντυπωσιακό κυκλικό κόμβο στην Ισπανία, τον μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά η μεγαλύτερη πλατεία στον κόσμο βρίσκεται στη Μαλαισία, 40 χλμ. νότια της Κουάλα Λουμπούρ.

Η περίμετρος της είναι 3,5 χλμ., αλλά δεν θεωρείται κανονικός κυκλικός κόμβος. Η περίμετρός της είναι τόσο μεγάλη γιατί στο εσωτερικό της βρίσκεται το Βασιλικό Παλάτι Istana Melawati, η κατοικία του μονάρχη όταν δεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Βέβαια, η συγκεκριμένη πλατεία δεν έχει μόνο το παλάτι στο εσωτερικό της, καθώς υπάρχει και ένα μεγάλο μεγάλο πάρκο με μια τεχνητή εσωτερική λίμνη και ένα μνημείο που ονομάζεται Mercu Tanda, από το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πόλη.

Πηγή: carandmotor.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Stories  |  Viral

Viral: Τελευταία Ενημέρωση