ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καρφί του Αβέρωφ που εκνεύρισε τον Χριστοδουλίδη: «Δεν κλέβει μόνο...» (vid)

Τα αίματα άναψαν ουκ ολίγες φορές,

24news team

Σε ομολογουμένως έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης (3/11), το πρώτο διακαναλικό debate για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, ανάμεσα στους τρεις βασικούς υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τα αίματα άναψαν ουκ ολίγες φορές, σε μία μάχη επικράτησης, με τους υποψήφιους να πετούν καρφιά ο ένας στον άλλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με το ερώτημα του ο δημοσιογράφος, Νικήτας Κυριάκου, έδωσε το έναυσμα για μια τέτοια στιχομυθία, γεμάτη καρφιά, ανάμεσα σε Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον κο. Νεοφύτου ανέφερε: «Είπε νωρίτερα ο κος. Χριστοδουλίδης ότι επενδύετε στον φόβο κύριε Νεοφύτου, χωρίς να λέτε κάτι συγκεκριμένο για το τι θα κάνετε σε σχέση με την οικονομία. Θα ασχοληθείτε καθόλου με συντάξεις, χαμηλούς μισθούς και όλα τα υπόλοιπα;».

Χαμογελώντας, εμφανώς ειρωνικά, ο κος Νεοφύτου είπε: «Δεν θα ήθελα να πω ότι έχουμε τον κύριο Χριστοδουλίδη, που δεν κλέβει μόνο οράματα Κασουλίδη αλλά και προγράμματα Αβέρωφ, όπως παραδείγματος χάρη το 50% των γυναικών που είπα από τον Μάϊο, σε εκδήλωσή μου με τις γυναίκες. Όπως και αρκετά από αυτά που έχει αναφέρει που είναι στο πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε από τον Μάϊο του 2022. Έχουμε μια διαφορά. Ποια είναι η διαφορά μας; Η αξιολόγηση των κινδύνων. Δεν είναι φόβος, είναι υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση. Να μπορείς να διαγνώσεις τις δυσκολίες που έρχονται για να κρατήσεις την οικονομία σταθερή…».

Φανερά ενοχλημένος ο κος Χριστοδουλίδης απάντησε: «Μίλησε για το 50-50. Το ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός. Το είχε ανακοινώσει η Πρόεδρος της Επιτροπής. Το είχε ανακοινώσει ο κύριος Μαλάς στις προηγούμενες εκλογές. Ο κύριος Νεοφύτου, θεωρεί ότι είναι αποκλειστικότητά του. Είναι δικές του οι προτάσεις και δεν μπορεί κανείς είτε να συμφωνήσει, είτε να διαφωνήσει. Όχι κύριε Νεοφύτου, εμείς, αυτό που επιδιώκουμε μέσα, επαναλαμβάνω, από μια Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, στην οποία θα συμμετέχουν και άτομα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό…».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση