ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στοπ» στις επικείμενες αυξήσεις της ΑΗΚ με παρέμβαση του Προέδρου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου

ΚΥΠΕ

Δεν θα επιμείνει στο αίτημα για ανάκτηση εξόδων του 2023, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, προσθέτοντας ότι κοινός στόχος είναι η βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη της ΑΗΚ με ευθύνη προς την κοινωνία.

Σύμφωνα με το ΔΣ της Αρχής, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου, και με σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας και την ελάφρυνση των νοικοκυριών, το ΔΣ ζήτησε και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση της ΑΗΚ σχετικά με την προσφυγή που έχει καταθέσει ο οργανισμός για την απόφαση της ΡΑΕΚ για απόρριψη του αιτήματος της Αρχής που θα επέφερε το 2023 αυξήσεις της τάξης του 13% στα τελικά τιμολόγια (και όχι 25% όπως έχει αναφερθεί).

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία έγινε αξιολόγηση των δεδομένων και το ΔΣ αποφάσισε να μην επιμείνει στο αίτημα αυτό. Κοινός στόχος η βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη της ΑΗΚ με ευθύνη προς την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση