ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον Άγιο Δομέτιο ο ΠτΔ - Συζήτησε με κατοίκους της περιοχής

Ενημερώθηκε για την υλοποίηση των μέτρων

ΚΥΠΕ

Μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή Αγίου Δομετίου πλησίον της «Οικίας της Μαρίας», πραγματοποίησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην περιοχή Αγίου Δομετίου πλησίον της «Οικίας της Μαρίας», όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με διορισμό απεσταλμένου από τον ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάτι ακόμη, αλλά αναμένεται το συντομότερο, σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον ΓΓ του OΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της COP28, στο Ντουμπάι.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχαν συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στον Άγιο Δομέτιο.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «έθεσε στον ΓΓ την ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου του το συντομότερο δυνατόν που θα αναλάβει να διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων από εκεί που έχουν διακοπεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση