ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο για τον ανθρωπιστικό διάδρομο η Φον ντερ Λάιεν

Η μετάβαση της κ. Φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο αναμένεται την Πέμπτη ή την Παρασκευή

ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο θα μεταβεί η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πηγές από το ΕΛΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μετάβαση της κ. Φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο αναμένεται την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Στη σύνοδο του ΕΛΚ όπου αναμένεται να επικυρωθεί η υποψηφιότητα της Προέδρου της Κομισιόν για δεύτερη θητεία με τη στήριξη του πανευρωπαϊκού κόμματος της κεντροδεξιάς θα μιλήσει την Πέμπτη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter) τη Δευτέρα, η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη συζήτησαν την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, ενώ πρόσθεσε πως η Κομισιόν θα στηρίξει την εφαρμογή του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από την Κύπρο.

Κυβερνητική πηγή είχε επιβεβαιώσει το απόγευμα της Τρίτης στο ΚΥΠΕ πως οι εξελίξεις σχετίζονται με το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη η ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Maariv έκανε λόγο για απόφαση την Πέμπτη της ισραηλινής κυβέρνησης σε σχέση με τον θαλάσσιο διάδρομο.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είχε δηλώσει πως η συζήτηση για μεταφορά ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα μέσω θαλάσσης σχετίζεται με πρόσφατες συζητήσεις για πιθανή χρήση της Κύπρου, αν και πρόσθεσε πως η ιδέα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση