ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Ευδοκίας Λοΐζου: Δεν θα προχωρήσει σε έφεση το ΡΙΚ μετά την παρέμβαση Χριστοδουλίδη

Εισηγείται οι εμπλεκόμενοι να εγκύψουν με σοβαρότητα και όσο πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην αλλαγή του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης ευθύνης εργοδότη

ΚΥΠΕ

Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοσιογράφος Ευδοκία Λοΐζου, για την παρέμβασή του, ώστε να μην προχωρήσει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα σε έφεση κατά της απόφασης δικαστηρίου, η οποία αναγνωρίζει τις αιτίες της πάθησής της στον χώρο εργασίας της στο ΡΙΚ.

Η δημοσιογράφος αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως πληροφορήθηκε ότι «η ανακοίνωση για έφεση αποφασίσθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ, Θανάση Τσώκο, και όχι από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος».

Αναφέρει, επίσης, ότι με την παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στις 8/2/24 για την επαγγελματική ασθένειά της και για το γεγονός ότι «η Αρμόδια Κυπριακή Αρχή για αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών στην Κύπρο είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας» αποτελεί πλέον «σταθμό» για όλους τους εργαζομένους.

Προσθέτει, δε, ότι το ΡΙΚ, ως οργανισμός δημοσίου δικαίου, «δεσμεύεται από τις αποφάσεις των γιατρών των υγειονομικών υπηρεσιών και όχι από δύο γιατρούς ιδιώτες».

Καλεί, δε, «όλες τις συντεχνίες των εργαζομένων να χαιρετίσουν την προσωπική τόλμη του Προέδρου της Δημοκρατίας» και εισηγείται οι εμπλεκόμενοι «να εγκύψουν με σοβαρότητα και όσο πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην αλλαγή του νόμου περί υποχρεωτικής ασφάλισης ευθύνης εργοδότη και να ασφαλίζουν όλους τους εργαζομένους βάση του ευρωπαϊκού καταλόγου των επαγγελματικών ασθενειών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση